Af - 23/09-16 05:56

LGBT'ere fylder næsten ingenting i populære HollywoodfilmLGBT'ere fylder næsten ingenting i populære Hollywoodfilm

En ny undersøgelse viser, at kun én procent af roller i Hollywoodfilm er LGBT-personer. Herhjemme ser det ikke meget bedre ud, lyder det fra flere LGBT-filmfestivaler.

storybild

Billede fra filmen 'I Am Michael'

Kun én procent af de talende roller i Hollywoods 100 mest populære film fra 2015 var besat af LGBT-karakterer. Det viser en grundig undersøgelse, som The University of Southern California har lavet.

Af over 35.000 forskellige roller, er det kun 32 af dem, som enten var homoseksuelle, biseksuelle eller transkønnede.

Folketingsudvalg får homopris for historisk beslutning
Folketingsudvalg får homopris for historisk beslutning

Rapporten konkluderer, at uligheden i Hollywoodfilm er indgroet, fordi der ikke sker særlig mange fremskridt på området.

Selv om der ikke er lavet en lige så grundig optælling af LGBT-personer i danske film, mener flere LGBT-filmfestivaler, at homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede er underrepræsenteret i danske film.

- LGBT’er indgår ikke som en naturlig del af en historien i danske film, siger Klaus Linow, der er programplanlægger hos MIX Copenhagen.

Han fortsætter:

- I filmindustrien er der behov for, at der kommer et større fokus på LGBT-personer som helt naturlige mennesker, uden at man skal tænke, når man ser den, at de er anderledes.

Flertal i Folketinget vil lade bøsser donere blod
Flertal i Folketinget vil lade bøsser donere blod

Hos PROUD! Filmfestival er man helt enig i, at der mangler LGBT’ere i danske film.

- Det er rimeligt åbenlyst, at LGBT’ere er så godt som ikke-repræsenterede i danske film. Det skal man ikke tælle ret meget på fingre for at opdage, siger Tine Kristensen, der er leder for den aarhusianske LGBT-filmfestival.

LGBT: Afliv myten om ligestilling og frisind i Danmark
LGBT: Afliv myten om ligestilling og frisind i Danmark

Hos MIX Copenhagen forsøger man at sætte fokus på mangfoldighed i film blandt andet ved at uddele Bent-prisen i samarbejde med Empire Bio i København.

- Det er en prisuddeling til de film, der har et særlig godt fokus på LGBT-karakterer. Det er der behov for for at presse filmindustrien og for at vise, at der er en mere mangfoldig verden derude, siger Klaus Linow fra MIX Copenhagen.

MIX Copenhagen finder sted i København fra 30. september-9. oktober, mens PROUD Filmfestival løber af stablen i Aarhus fra 1.-8. oktober.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx