Af Silla Bakalus - 18/09-17 07:23

TV 2-korrespondent er rejst hjem: Mor ramt af uhelbredelig sygdomTV 2-korrespondent er rejst hjem: Mor ramt af uhelbredelig sygdom

Den kendte tv-journalist Simi Jan har valgt at flytte tilbage til Danmark for at hjælpe sin mor, der er blevet uhelbredeligt syg.

storybild

Simi Jans mor er blevet meget syg. (Billede: Sophia Juliane Lydolph)

Det fortæller hun til Billedbladet.

For halvandet år siden fik Simi Jans nu 54-årige mor konstateret en uhelbredelig kræftsygdom.

»Min mor fik nogle måneder at leve i, da hun blev ramt af uhelbredelig cancer sidste år. Så det er et mirakel, at hun er i live, og vi glæder os over hver dag, vi får sammen,« siger journalisten.

Simi Jan var på det tidspunkt lige flyttet til Istanbul sammen med sin mand Allan og deres lille søn Adam, men grundet moderens sygdom valgte familien med det samme at flytte retur til Danmark.

Moderen havde fået konstateret tarmkræft med levermetastaser, og Simi Jan var slet ikke i tvivl om, at moderen ikke skulle kæmpe mod sygdommen alene.

Først flyttede moderen ind på sønnens værelse, men sidenhen er hun flyttet med familien ind i et hus i Gentofte. Hjemmet er nu ved at blive renoveret, så moderen har fået sin egen indgang, en have og eget køkken og bad.

Selv om lægerne i første omgang kun gav Simi Jans mor få måneder at leve i, har behandlingen, der har bestået af flere operationer og kemobehandling, virket så godt, at moderen har klaret det langt bedre, end lægerne havde turdet håbe.

I et halvt år viste scanningerne da også gode resultater, men desværre har familien måttet sande, at canceren er dukket op igen, hvilket betyder, at moderen skal igennem endnu en operation.

Simi Jans mor kom til Danmark fra Pakistan som 16-årig, og den kendte journalist er netop gået i gang med at skrive en bog om sin mor, som hun kalder en 'fantastisk kvinde' med en 'vild historie'.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Øjenskade hæmmede modstanderen - og...
bt.dk
Særlig hilsen vækker vrede i...
bt.dk
Far på barsel er nabo til...
bt.dk
Sofie Linde har født: Se det søde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx