Af - 20/10-14 12:58; Opdateret: 20/10-14 15:32

‘1864’-skuespiller: Derfor 'voldtager' vi koen‘1864’-skuespiller: Derfor 'voldtager' vi koen

Det kommer bag på Morten Løvstrøm Olsen, at den voldsomme scene fra søndagens afsnit har skabt debat.

storybild

Didrik, der spilles af Pilou Asbæk, er et 'dumt svin' i serien, hvilket blandet andet scenen med koen skal illustrere. Under indspilningen tog dyrlægen dette foto. Foto: Sanne Kiilerich

- Det kommer rimelig meget bag på mig. Jeg er faktisk lidt chokeret, for jeg havde slet ikke regnet med sådan en opmærksomhed omkring den scene.

Sådan lyder det fra skuespiller Morten Løvstrøm Olsen, der i den grad har været centrum i det store samtaleemne ovenpå søndagens afsnit af tv-serien ‘1864’.

Det var nemlig ham, der smed bukserne og simulerede sex med en ko, hvilket blandt andre Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard har kritiseret som en ‘leflen for den dårlige smag’.

- Scenen handler om opbyggelsen af Didriks karakter, som det svin han er, hvilket man også ser med piske-scenen. Vi voldtager koen for at vise, at vi er nogle kæmpe røvhuller fra overklassen, som gør det, fordi vi kan, forklarer han og afviser pure, at koen skulle have lidt fysisk overlast.

Den var rolig under hele indspilningen, der var hurtigt overstået.

- Jeg havde fået instruktioner fra både dyrlæge og bondemanden, som ejede koen. Så der var folk til stede, hvis der skulle ske noget uventet, hvilket der ikke gjorde. Der var selvfølgelig ingen penetrering, jeg havde underbukser på, og scenen var hurtigt overstået. Det var et one-take og tog vel en ti minutters tid.

Pia K. forarget over massevoldtægt af ko i bedste sendetid
Pia K. forarget over massevoldtægt af ko i bedste sendetid

DR afviser kritik: Koen led ikke overlast
DR afviser kritik: Koen led ikke overlast

Morten Løvstrøm Olsen er uddannet ved Statens Teaterskole i Stockholm og arbejder til daglig som teaterskuespiller på Stockholms Stadsteater. ‘1864’ er det første tv, han har lavet.

- Jeg håber da ikke, at sex med dyr nu skal blive mit kendetegn. Jeg læser faktisk en bog for tiden, der handler om, hvordan kreaturer bliver mishandlet på industrielle bondegårde, så hvis man sammenligner med, hvordan nogle dyr i virkeligheden bliver behandlet, så var indspilningen af denne scene det rene ingenting, siger Morten Løvstrøm Olsen og sender på den baggrund en opfordring til Pia Kjærsgaard.

- Jeg kan anbefale Pia Kjærsgaard at besøge en industriel bondegård og se, hvordan dyrene bliver behandlet der. Scenen i ‘1864’ er fiktion - virkeligheden kan være meget, meget grovere.

'1864' får høvl af anmelderne: Giv din bedømmelse
'1864' får høvl af anmelderne: Giv din bedømmelse

DF: Historikere skal faktatjekke DR's dramaserier
DF: Historikere skal faktatjekke DR's dramaserier

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet rydder Pusher Street - igen
bt.dk
Undrede du dig også? Derfor kom...
bt.dk
Tårer i øjnene: Mary fik kronprins...
bt.dk
Michael Dyrby: Kære Kronprins - her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx