Af - 01/06-15 19:51; Opdateret: 01/06-15 21:24

TV: Mænd er altså ikke liderlige hele tidenTV: Mænd er altså ikke liderlige hele tiden

I den nye doku-serie ‘Mænd med hovedpine’ på DR2 tager en række danske mænd hul på debatten om, at hankønnet er evigt liderligt og altid har lyst til sex. Måske er det slet ikke sandt alligevel.

Kan mænd altid få den op at stå, og har de altid lyst til sex? Det spørgsmål bliver debatteret i en ny serie på DR2 med navnet ‘Mænd med hovedpine’. Her snakker en række danske mænd og eksperter om, at myten om den evigt liderlige og potente mand ikke er helt så sort/hvid og rigtig, som mange tror.

- Kvinderollen er blevet debatteret og udviklet, men forventningerne til mænd er stadig de samme, siger 33-årige debattør Søren Holmberg, som medvirker i programmet.

Yasmin barberer sig ikke: - Jeg føler mig MEGET sexet
Yasmin barberer sig ikke: - Jeg føler mig MEGET sexet

Mange mænd oplever, at det er et stort tabu, at de ikke har lyst til sex og ifølge serien henvender et stigende antal mænd sig til terapeuter og psykologer med netop dette problem.

Søren Holmberg har en kæreste og er far til to børn og kender til problemstillingen fra sit eget liv. Men ved at åbne munden og sætte sig selv på spil, håber han, at tabuet kan blive italesat, og at seerne kan få et nyt syn på manderollen.

Opfør dig ordentligt, mand! Fem bud til at undgå sexisme
Opfør dig ordentligt, mand! Fem bud til at undgå sexisme

- Der er udbrudt en ordkrig mellem kønnene, hvor man skriger taber-mand og øko-kusse. Det er helt åndsvagt, at der er nogle forventninger, som vi ikke har fået afstemt, siger Søren Holmberg.

Hans egen løsning på problemet er, at man skal indse, at et godt parforhold og et godt sexliv ikke handler om at præstere. Det handler om intimitet, nærhed og ærlighed.

- Og så skal man ikke gøre det til en krise, hvis det ikke er ‘50 Shades of Grey’-sex én gang om måneden, siger han.

DEBAT: Kan du se, hvad der er galt med dette billede?
DEBAT: Kan du se, hvad der er galt med dette billede?

Se et klip fra serien øverst i artiklen. Det første afsnit af tre kommer i aften kl. 22 på DR2.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx