Af - 21/02-14 09:57; Opdateret: 21/02-14 11:49

Ekspert: Reality-mor i plast-fadæse udsætter barn for fareEkspert: Reality-mor i plast-fadæse udsætter barn for fare

Et klip fra 'De unge mødre' forarger i disse dage. En plast-ekspert er enig med de mange, som mener, at tv-holdet burde have grebet ind, da en mor lavede kartofler i en plastpose.

Se det utrolige klip, hvor Line forsøger at tillave kartofler i en pose. Det er farligt og groft uforsvarligt, at ingen fortsandige personer griber ind og stopper det, siger en plast-ekspert.

Et gammelt klip fra reality-serien De unge mødre bliver i disse dage set af tusindvis af mennesker, der griner, græder og forarges over den unge mor Line, som vil glæde kæresten Nicki og sin lille søn med ovnbagte kartofler.

Kanal 4 afviser kritik i plastpose-fadæse
Kanal 4 afviser kritik i plastpose-fadæse

Men posen 'eksploderer', fordi Line utroligt nok forsøger at tillave kartoflerne i en affalds-plasticpose i stedet for i en fødevaregodkendt stegepose.

Efter to mislykkede forsøg på at bage ovnkartofler i blå plastposer, opgiver Line projektet og steger kartoflerne på en pande.

- Min pose gider ikke samarbejde med mig inde i ovnen, så nu må det blive på panden, siger Line.

Kanal 4 afviser kritik i plastpose-fadæse
Kanal 4 afviser kritik i plastpose-fadæse

- Det er groft uforsvarligt, at tv-holdet ikke omgående griber ind og stopper det, siger Danmarks førende plast-ekspert, kemiingeniør Birgit Kjærside Storm.

- En blå affaldspose er ikke fødevaregodkendt og indeholder farlige stoffer, der kan migrere over i kartofler og ind i barnet, siger hun.

- Ingen aner, hvad sådan en affaldspose indeholder af genbrugsplastmaterialer farlige farvestoffer og andet. Det er ganske uforståeligt, at nogen kan finde på at stege mad i sådan en pose - og måske endnu mere uforståeligt, at ingen forstandige mennesker griber ind, siger Birgit Kjærside Storm, der i årevis har forsket i plast på Aalborg Universitet.

I dag er hun selvstændig i virksomheden Embla.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

NU blomstrer kirsebærtræerne - se det...
bt.dk
Yes! Godt nyt til alle NCIS-fans
bt.dk
Ny tendens ved aftenbordet:...
bt.dk
Vidste du det? Det sker der med dine...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx