Af - 11/02-16 07:45

15-årige Antboy: - Jeg får venneanmodninger fra hele verden15-årige Antboy: - Jeg får venneanmodninger fra hele verden

15-årige Oscar Dietz trækker for tredje og sidste gang i Antboy-kostumet når der torsdag er premiere på 'Antboy 3'. Danmarks første superhelt er blevet et internationale fænomen, og Oscar har blandt andet været i Hollywood på presseturné.

Bildstrecke im Grossformat »

- Det er lidt sørgeligt, at det slut nu, men jeg er også glad for, at vi ikke laver ti 'Antboy'-film. Så ville det nok bare blive det samme i længden.

15-årige Oscar Dietz har siden 2013 været hele Danmarks Antboy, men nu er det slut. Med 'Antboy 3', der har premiere i dag, slutter filmserien, der udover at have været en succes hos børn og unge i Danmark, nu også er nået ud over landets grænser og blevet solgt til 80 lande.

FILMANMELDELSE: Antboy er stadig super
FILMANMELDELSE: Antboy er stadig super

- Jeg får rigtig mange venneanmodninger fra hele verden. Især fra folk i Brasilien og Spanien. Det er lidt sjovt, men også lidt mærkeligt. Sidste sommer var jeg i Los Angeles for at lave en masse interviews. Det var helt vildt fedt. Det var jo som at træde ind i en film eller et GTA-spil, fortæller Oscar, der har fået et tæt forhold til sit superhelte alterego.

- Da vi lavede den første film, var det ret vildt at stå i et superhelte-kostume ligesom dem, man havde set i biografen. Mit kostume bliver lavet det samme sted i London, som hvor de laver kostumerne i Marvels superhelte-film ('Avengers, Spiderman, Iron Man etc, red.), så det er jo ret sejt. Antboy er jo blevet en stor del af min identitet i og med, at jeg bliver genkendt på gaden, og Antboy kommer frem, når man googler mig.

Overblik: Her er årets Robert-vindere
Overblik: Her er årets Robert-vindere

Oscar går for tiden i 9. klasse og begynder herefter i gymnasiet efter sommerferien. Inden da venter dog en ny femugers tur til USA på Boston musikskolen Berklee.

- Jeg vil gerne være skuespiller, når jeg bliver voksen og kommer til at bruge nogle af 'Antboy'-pengene til at uddanne mig, men jeg elsker også at spille guitar, så om ti år vil jeg gerne have en masse skuespillerjobs og så et band ved siden af.

Oscar om om sin 'Antboy'-dragt:

- Jeg synes, det er en fed dragt, men allerede efter den første film, syntes jeg, den var irriterende at have på. Den sidder jo ret stramt, så den er ikke så behagelig. Hjelmen er så tyk, at jeg har svært ved at høre noget med den på, hvilket jo er ret besværeligt, når man er i gang med at optage. Indtil videre har de beholdt den til udstilling, men det er ikke udelukket, at jeg engang kan få den med hjem.

Skulderklap til dansk superheltefilm
Skulderklap til dansk superheltefilm


LÆS OGSÅ: Dansk film kravler fra de andre – nummer et i USA

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx