Af Thomas Brunstrøm - 19/10-17 10:49

Balletfilm kommer aldrig op på tæerneBalletfilm kommer aldrig op på tæerne

Danica Curcic overstråler alle i en ellers lidt stillestående film

storybild

Lad os lige få én ting på det rene om filmen: Hvis man kun skulle bedømme Danica Curcic, ville ‘Darling’ få seks stjerner. Curcic har endnu til gode at levere en lunken præstation, men er decideret brandvarm i den altoverskyggende hovedrolle som balletdanseren Darling.

Efter flere år i udlandet kommer Darling hjem til København for at øve på forestillingen ‘Giselle’, som hendes kæ- reste Frans (Gustaf Skarsgård) koreograferer. Men allerede under første øvegang kommer Darling til skade og må indstille balletkarrieren.

Hun tager derfor på sig at tage sin dubleant Polly under ukærlig behandling og få hende op på allerhøjeste niveau. Det er svært at afgøre – formentlig også for Darling selv – om Darlings arbejde er drevet af oprigtig kærlighed til balletten eller en masochistisk fornøjelse i at kritisere andre, når hun nu ikke kan selv. Den ellers usvigeligt sikre manuskriptforfatter Kim Fupz Aakeson og instruktøren Birgitte Stærmose har tidligere arbejdet sammen på filmen ‘Væ- relse 304’, der også havde gode takter og gode intentioner, men aldrig rigtig lettede og aldrig rigtigt blev andet end … lidt søvndyssende.

Det er lidt det samme problem, ‘Darling’ lider under. Danica Curcic er fabelagtig i hovedrollen, der henholdsvis er rystende usikker over sin nye plads i livet og iskoldt manipulerende i forhold til den unge balletdanser Polly. Men dramaturgisk piruetterer filmen lidt for meget om sig selv.

Jovist – trekantsdramaet mellem Darling, Frans og Polly er da interessant, men bliver i længden også lidt navlepillende og stillestående, Darlings deroute er tydelig, men gør ikke rigtig ondt på os som tilskuere, ligesom Ulrich Thomsen virker sært spildt i en birolle som balletmester.

Efter film som ‘De standhaftige’ og selvfølgelig ‘Black Swan’ og DR-dokumentarprogrammer som ‘I forreste række’ og ‘De udvalgte’ er balletmiljø- et måske også ved at være afdækket temmelig grundigt. Men altså – Danica Curcic: Ma-ge-løs!

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt regnskab: Derfor har kongehuset...
bt.dk
Mascha Vang afslører: To nye...
bt.dk
Sexrådgiver får ofte samme spørgsmål:...
bt.dk
Dommedag for Peter Madsen: Se de fire...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx