Af - 20/12-15 12:30

Husker du Emil fra 'Pagten'? Sådan ser han ud i dagHusker du Emil fra 'Pagten'? Sådan ser han ud i dag

Filip Søskov Davidovski spillede i 2009 rollen som Emil i DR's julekalender 'Pagten'. I dag er han 20 år og er i gang med at læse medicin på Københavns universitet.

Bildstrecke im Grossformat »

Da Filip Søskov Davidovski tilbage i 2008 13 år gammel fik rollen som Emil i DR's julekalender 'Pagten', skete det lidt ved et tilfælde.

Han var i sommerhus med sin familie, da hans lillesøster begyndte at tale om en casting i DR Byen, som hun helt vildt gerne ville med til.

Husker du lillebroderen i 'Jesus og Josefine'? Sådan ser han ud i dag
Husker du lillebroderen i 'Jesus og Josefine'? Sådan ser han ud i dag

- Vi tog afsted, og da vi holdt udenfor, sagde jeg til min mor, at jeg bare ville vente ude i bilen. Hun syntes dog, at jeg skulle tage med ind, og ja, efter flere castingrunder endte jeg jo med at få rollen, husker Filip i dag tilbage.

Dengang havde han ikke den store erfaring med skuespil. Han havde lavet lidt musical i skolen, men det var så også det, så det var en stor oplevelse at blive en del af et film-hold.

Husker du lillesøsteren fra 'Pagten'? Sådan ser hun ud i dag
Husker du lillesøsteren fra 'Pagten'? Sådan ser hun ud i dag

- Det var skideskægt, og jeg blev ret hurtigt gode venner med Benjamin og Mathias (de to der spillede Malte og Rune, red.).

Filip spillede sideløbende ungdomsfodbold på eliteplan, og derudover var han også med i et band, så han var en travl teenager, der til sidst måtte finde ud af, hvad han ville satse på.

Husker du Wilhelm fra 'Brødrene Mortensens jul'? Sådan ser han ud i dag
Husker du Wilhelm fra 'Brødrene Mortensens jul'? Sådan ser han ud i dag

- Bandet var mest for sjovt. Fodbold gik jeg meget op i og var inde over ungdomslandsholdet, og jeg spillede både for FCK, AB og HB Køge. Men for to år siden blev mit korsbånd revet over, så jeg kom aldrig rigtig i gang med en seniorkarriere.

Skuespillet har han også sat lidt på pause efter, at han blev student er begyndt at læse medicin på Københavns universitet.

Husker du prins Valentin fra 'Jul på Slottet'? Sådan ser han ud i dag
Husker du prins Valentin fra 'Jul på Slottet'? Sådan ser han ud i dag

- Jeg synes, det er super fedt at spille skuespil, og hvis muligheden byder sig, så er jeg da klar på at lave mere, men det er ikke noget jeg er gået efter eller har overvejet som en levevej. Det at være med i en julekalender gav mig da helt klart en masse selvtillid og hår på brystet, og det er en tid jeg aldrig vil glemme.

Filip overtager i dag metroxpress' Snapchat-profil. Følg med på 'mxfesten'.


LÆS OGSÅ: Husker du Sus fra 'Julestjerner'? Sådan ser hun ud i dag

LÆS OGSÅ: Husker du Malte fra 'Pagten'? Sådan ser han ud i dag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx