10/09-13 14:27

DR og TV2 viser undertekster på ny mådeDR og TV2 viser undertekster på ny måde

En ny og fælles mærkning af undertekster til dansksprogede tv-programmer træder i kraft fra den 12. september.

Danmarks Radio og TV 2 er gået sammen om at lave en ensartet og mere gennemskuelig markering af undertekster på dansksprogede tv-programmer.

Det oplyser de to medier i en fælles pressemeddelelse tirsdag.

Indtil nu er seerne stødt på forskellige forkortelser som blandt andet TH (tekstet for hørehæmmende), TTV (mulighed for at hente undertekster via tekst-tv) og liveteksting. Flere har også haft mulighed for at tilføje undertekster automatisk via indstillinger på tv'et.

LÆS OGSÅ: DR forsvarer Monte Carlo-drengene efter hård kritik

Det er på grund af forvirring af de flere forskellige gamle forkortelser, at de nu har valgt at rydde ud i dem og i stedet lave én fælles betegnelse, forklarer seernes redaktør på TV 2, Lars Bennike.

- De tidligere betegnelser for tekstning har været med til at skabe forvirring, og det nye ikon kan være med til at sikre større bevidsthed om tekstning i de mange programmer, hvor tekstning er en mulighed, siger han.

Fra torsdag den 12. september skal seerne holde øje med tegnet [=], hvis de ønsker undertekster på danske tv-programmer.

LÆS OGSÅ: DR efter dødsfald: Vidste godt, at fort var farligt

DR's tilgængelighedsredaktør, Heidi Sivebæk, glæder sig også over initiativet.

Hun håber, at flere tv-stationer i indland og udland vil følge trop, så ikonet kan blive en ny fælles standard.

- Ikonet gør det hele mere enkelt for seerne, og samtidig får vi et design i mere moderne klæder. Det nye mærke siger efter min mening meget mere end ord, siger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx