Af - 14/09-15 13:56; Opdateret: 14/09-15 14:17

George Clooney: - Kvinder skal forlange manderoller i HollywoodGeorge Clooney: - Kvinder skal forlange manderoller i Hollywood

George Clooney blander sig i kønsdebatten.

Bildstrecke im Grossformat »

George Clooney har produceret den nye film 'Our Brand in Crisis', som har Sandra Bullock i hovedrollen som en politisk kampagneleder.

Men oprindeligt var rollen skrevet til en mand. Det var først, da Sandra Bullock selv kontaktede holdet bag filmen, at de lavede hovedrollen om til en kvinde.

Det fortalte George Clooney under Toronto Film Festival i weekenden.

FILMANMELDELSE: George Clooney redder verden
FILMANMELDELSE: George Clooney redder verden

- Der vil være meget mere derude (til kvinder, red), hvis folk bare begyndte at tænke mere, siger George Clooney til The Wrap.

Filmen havde længe været under produktion, men var ikke rigtig blevet til noget. Det skete først, da Sandra Bullock ringede og fortalte Clooney, at hun var interesseret i rollen, hvis den blev omskrevet til en kvinde.

Han opfordrer derfor kvinder til selv at forlange de gode roller, der er skrevet til mænd.

Clooney og hustru hylder satiremagasin ved filmfest
Clooney og hustru hylder satiremagasin ved filmfest

Clooneys kommentarer kommer oven på en længere debat, hvor flere og flere kritiserer film og tv-serier i Hollywood, fordi de ikke mener, at der bliver skrevet lige så gode og komplekse roller til kvinder, som der gør til mænd.

Andre der har blandet sig i debatten er Meryl Streep, hvor hun for nylig udtalte:

- Kvindelige filmskabere eksisterer, de dimitterer, de er gode - og de bliver ikke hyret. Hvorfor? spørger den kendte skuespillerinde.

Se traileren til 'Our Brand in Crisis' her:

LÆS OGSÅ: Galleri: De fik hinanden i 2014

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx