Af - 08/01-14 15:49

Tidligere profiler: Sådan kom vi med i 'X Factor'Tidligere profiler: Sådan kom vi med i 'X Factor'

DR har fået kritik, efter det kom frem, at premiere-afsnittets bedste deltager var blev bedt om at stille op af produktionsselskabet bag talentshowet. Her fortæller tre tidligere deltagere om deres vej ind i 'X Factor'.

storybild

Ida vandt 'X Factor' i 2012, og i slutningen af 2013 udgav hun sit første album. (Billede: Polfoto)

Efter norske Lucy, der begejstrede i 'X Factor'-premieren i fredags, fortalte, at hun var blevet 'hvervet' til programmet, begyndte alarmklokkerne at ringe. For hvad hvis nu alle de folk, der slap gennem nåleøjet, i virkeligheden var castet af DR på forhånd?

X Factor-Lucy var ikke en tilfældig sangerinde
X Factor-Lucy var ikke en tilfældig sangerinde

Men ro på nu. For sådan er det ikke. Hvis du har talentet, kan det sagtens være dig, der ender som talentshowets vinder – også selv om hverken DR eller produktionsselskabet Blu, der står bag 'X Factor', har vist nogen form for interesse i dig på forhånd.

Det må i hvert fald være konklusionen, efter metroxpress har været i kontakt med tre profiler fra tidligere sæsoner.

- Jeg valgte at deltage i programmet for at udvikle mig, få gode oplevelser og prøve grænser af – både som kunstner og som personligt. Jeg meldte mig til audition på DR's hjemmeside, siger Ida, som vandt 'X Factor' i 2012 og sidste år sendte sit debutalbum, 'Seize the Day', på gaden.

Ida: »Jeg vil gerne bestemme«
Ida: »Jeg vil gerne bestemme«

Samme melding kommer fra anden sæsons vinder, Linda Andrews.

- En veninde kørte mig ud til TV-Byen og stod i køen med mig i timevis for at sikre sig, at jeg gennemførte det. Så ja, jeg gjorde det helt frivilligt – eller næsten da, lyder det med et lille grin fra færingen.

Ny 'X Factor'-vært: Jeg leder ikke efter skandalerne
Ny 'X Factor'-vært: Jeg leder ikke efter skandalerne

Julia Fabrin, der sammen med Fireflies blev nummer fire i 2010, skulle også have et lille skub. Fra farmor i Ribe, fortæller hun:

- Jeg havde den her drøm om, at jeg ville skrive sange og spille musik, men jeg kendte ingen og anede ikke, hvor jeg skulle starte. Men jeg tænkte, jeg måske kunne møde nogle ligesindede musikforgabte venner i køen, siger sangerinden, der siden 'X Factor'-deltagelsen har udgivet et album sammen med pop-veteranen Søren Sko under navnet Shoes for Julia.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-træner tager bladet fra...
bt.dk
Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx