Af - 05/12-16 20:47

10 ting du ikke vidste om 'Bamses julerejse'10 ting du ikke vidste om 'Bamses julerejse'

Julekalender: Hver dag i december kigger vi tilbage på en gammel tv-julekalender og serverer facts som du kan underholde med under julefrokosten. Vidste du for eksempel at...

Bildstrecke im Grossformat »

Ikke råd til at rejse


Selvom det hedder ’Bamses julerejse’, ankommer Bamse og Kylling først til sne-land den 18. december. DR havde kun råd til at optage udenfor Danmark i ti dage, hvilket satte sine begrænsninger. I farten glemte man at ændre den misvisende titel.

Grønland ligger i Norge


Sne-scenerne, hvor Bamse og Kylling skal forestille at være på Grønland, foregår i Espedalen i Norge tæt på Lillehammer, hvor der blev afholdt vinter-OL to år tidligere.

Lars Boms farlige stunt


Det er ikke nemt at stå på ski iført en stor Bamse-dragt. Skuespiller Lars Bom, der spillede Bamse, var under optagelserne ude for et livsfarligt styrt. Kun fordi han havde den tykke dragt på, kom han ikke alvorligt til skade, har han fortalt til Berlingske.

10 ting du ikke vidste om ‘Alletiders jul’
10 ting du ikke vidste om ‘Alletiders jul’

Ælling

Ælling havde kun været med siden 1993, da Bamse i 1996 tog ud på sin julerejse. Ællingen blev afsløret på et stort anlagt pressemøde, efter ’Bamses billedbog’ havde kørt i dansk tv igennem 10 år.

Den onde Bamse


Søren Hauch-Fausbøll, der spiller den ’onde’ drillenisse i ’Bamses julerejse’, har tidligere spillet ’Bamse’ nemlig i årene 1983-1991.

Luna og Aske


Aske Bentzon og Alberte Winding, der spiller Aske og Luna i ’Bamses julerejse’, er halvsøskende i virkeligheden, da de har samme mor.

Kongelig julemand


Skuespilleren Ulrik Cold, der spiller julemanden i ’Bamses julerejse’, var bedst kendt som en international operasanger, der i en periode var chef for Det Kongelige Teater.

Action-kylling


Skuespilleren der spiller Kylling, Brian Patterson, der oprindeligt er uddannet billedkunstner i England, smed i 1999 kyllinge-kostumet og spillede med i action-komedierne ’I Kina spiser de hunde’ og ’Gamle mænd i nye biler’ som karakteren Vuk.

10 ting du ikke vidste om ’Jesus og Josefine’
10 ting du ikke vidste om ’Jesus og Josefine’

100 dage


’100 dage’ er ikke kun titlen på en Medina og Thomas Helmig-duet. Det er også antallet af dage, Lars Bom ifølge Berlingske tidende havde Bamse-dragten på under optagelserne til ’Bamses julerejse’.

Moderne Bamse


Politiken kunne den 28. november 1996 berette, at Bamse fandtes i ’cyberspace’. DR var så moderne, at de havde lavet en online udgave af ’Bamses julerejse’.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Amalie overvejer at tage et stort...
bt.dk
Efter fængselsdommen: Nu bryder Nadia...
bt.dk
Forsker: Disse jobs forsvinder i...
bt.dk
Sådan slipper du af med hudorme og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx