Af - 02/12-16 09:34

10 ting du ikke vidste om ’Jesus og Josefine’10 ting du ikke vidste om ’Jesus og Josefine’

Julekalender: Hver dag i december kigger vi tilbage på en gammel tv-julekalender og serverer facts, som du kan underholde med under julefrokosten. Vidste du for eksempel at…

Bildstrecke im Grossformat »

Pinligt kys


Pernille Kaae Høier, der spillede Josefine, syntes det var så pinligt at skulle kysse MGP-stjernen Razz på munden. Hun kæmpede for at få det skrevet ud af manuskriptet, og til sidst lykkedes det, så kysset aldrig kom med på tv.

Forbudt Fætter BR


Fætter BR er ofte sponsor på en TV2 julekalender. Alligevel fik kanalen vrede forældre på nakken, da Fætter BR i 2003 pludselig dukkede op midt under et afsnit af ’Jesus og Josefine’. TV2 undskyldte og kaldte det en ’teknisk fadæse’

Julekalender-stjernernes udvikling: Se hvordan de ser ud som voksne
Julekalender-stjernernes udvikling: Se hvordan de ser ud som voksne

Propaganda


’Jesus og Josefine’ er støvsuget for nisser. Kristendom er temaet, og det fik læserbrevs-skribenterne til tasterne. I julen 2003 var aviserne fyldt med vrede læserbreve, der mente at TV2 serverede kristen-propaganda for de uskyldige børn.

Sure præster


’Jesus og Josefine’ følger ikke biblen 100 %, og det fik et par sure præster op af stolen. Josefine omtales som den opdigtede bibel-karakter ’pigen fra nord’, og det kunne man ikke tillade sig. ”Børn kan næppe finde ud af, hvad der er det ene og det andet,” sagde biskop Karsten Nissen til Jyllands Posten.

Størst i Nordjylland


TV2 fik i 2003 Gallup til at undersøge hvor i landet man var gladest for deres julekalender. Det viste sig, at ’Jesus og Josefine’ var størst i Nordjylland. Cirka en million danskere fulgte med hver aften.

International succes


’Jesus og Josefine’ blev i 2004 solgt til otte europæiske lande nemlig Tyskland, Italien, Finland, Island, Holland, Norge, Sverige og Slovenien. I 2005 fulgte nordafrikanske og mellemøstlige lande trop.

Absalons søskende-hemmelighed


I ’Jesus og Josefine’ er han lillebror til Josefine. I virkeligheden er skuespiller Jonathan Werner Juel lillebror til skuespiller Sarah Juel Werner, som har hovedrollen i DR’s julekalender ’Absalons hemmelighed’.

Husker du lillebroderen i 'Jesus og Josefine'? Sådan ser han ud i dag
Husker du lillebroderen i 'Jesus og Josefine'? Sådan ser han ud i dag

Hvem vil være millionær?


I 2009 deltog Sebastian Aagaard-Williams og Rasmus Ott, der spiller Jesus og Oskar i ’Hvem vil være millionær’ og vandt en halv million.

Snyde-Palæstina


Scenerne i Nazaret hos Jesus er selvfølgelig ikke optaget i Nazaret, men derimod så eksotisk et sted som Fakse kalkbrud på Sydsjælland.

Josefines filmdebut


’Jesus og Josefine’ var ikke Pernille Kaae Høiers skuespil-debut. I 1998 medvirkede hun seks år gammel i børnefilmen ’Når mor kommer hjem’, der blev set af 185.000 danskere i biografen.

Husker du Josefine fra 'Jesus og Josefine'? Sådan ser hun ud i dag
Husker du Josefine fra 'Jesus og Josefine'? Sådan ser hun ud i dag


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim Walls bror: Hun var en stjerne
bt.dk
Politiet rykkede ud til...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Eriksen skal være nybagt far og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx