Af Bo Poulsen - 30/08-17 17:25

Tidligere 'Go' Morgen Danmark'-vært om hård skoletid og søvnløse nætter: Lammet af præstationsangstTidligere 'Go' Morgen Danmark'-vært om hård skoletid og søvnløse nætter: Lammet af præstationsangst

Den kendte tv-personlighed og journalist Cecilie Frøkjær virker altid sikker og klar i mælet, når hun dukker op på tv-skærmen.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Liselotte Sabroe)

Men sådan har det ikke altid været. I et interview med fagbladet Journalisten sætter hun ord på tiden som studerende på Journalisthøjskolen.

Her fortæller hun, hvordan hun husker skoletiden i Aarhus og tiden som praktikant hos regionalstationen TV 2 Midtvest. Det var langt fra en dans på roser for Frøkjær, som især havde svært ved én journalistisk disciplin.

»Jeg havde en øjeblikkelig fornemmelse af at være kommet i havn. Samtidig var jeg totalt lammet af præstationsangst. I perioder, hvor jeg skulle aflevere opgaver, kunne jeg ikke sove om natten, og jeg havde fantasier om, hvor mange af mine legemsdele jeg ville skære af og give i bytte for at nå til dagen efter min eksamen. Så kom jeg i praktik på TV 2 Midtvest, som var min første prioritet, fordi man virkelig fik lov til at arbejde og lære noget på de regionale tv-stationer. Men de lagde stor vægt på nyhedsformidling, som mit hoved slet ikke var skruet rigtigt på til, så jeg gik igen helt omkuld i kolde ben, dårlig nattesøvn og præstationsangst,« siger hun til Journalisten.

Cecilie Frøkjær forklarer, at hun talte med kanaldirektøren om sin præstationsangst og søvnløse nætter. Derfra fik hun lov til at lave det, som hun var bedst til, og det som hr. og fru Danmark kender den garvede tv-vært for at lave.

Den nu 49-årige journalist fortæller samtidig, at hun nyder livet som freelancer. Hun sagde nemlig sin stilling op hos TV 2 sidste år, hvor hun var vært på 'Go' Morgen Danmark fra 1996 til 2010.

Og allerede tilbage i juni afslørede Cecilie Frøkjær over for HER&NU, at hun var ganske godt tilfreds med sit nye arbejdsliv:

»Det går simpelthen så godt. Jeg er så glad og kan nu selv bestemme det hele. Omsætningen kan der heller ikke klages over.«

Cecilie Frøkjær blev uddannet som journalist i 1997 fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus.

Det var mens hun var i gang med sin hovedopgave, der på universiteter svarer til specialet, at hun begyndte at arbejde med morgen-tv.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx