08/02-18 07:58; Opdateret: 08/02-18 09:08

ANMELDELSE: Ny 50 Shades er som at se et trafikuheld i slow motionANMELDELSE: Ny 50 Shades er som at se et trafikuheld i slow motion

Hvis man går i biografen for at se et plot, der ikke er så dumt, at man kan føle sin hjerne smelte, bliver man skuffet.

storybild

AF: Thomas Brunstrøm

'Fifty Shades – fri'  er lavpunktet i en serie, hvor barren i forvejen var sat så lavt, at den rørte jorden.

'Fifty Shades'-serien er for film, hvad pulverbernaise er for gastronomien og Big Fat Snake er for rockmusikken: Det er muligt, at nogen har bildt sig ind, at de godt kan lide det, men det ændrer simpelthen ikke på, at det er noget lort. Det samme gør sig muligvis gældende for bøgerne, men efter at have kæmpet mig gennem tre film, har jeg samme behov for at læse dem, som jeg har for at få min penis i klemme i lynlåsen på mine bukser, så det skal jeg ikke kunne sige. Trilogiens sidste films tagline er 'Er du klar til klimakset?', og til det spørgsmål er svaret: Nej. Ingen rationelt tænkende mennesker er klar til det filmiske hul i jorden, der er 'Fifty Shades – fri'.

I teorien burde filmen ellers være dramatisk, idet vi i slutningen af 2'eren opdagede, at den onde, onde Mr. Hyde (hænderne op, hvis du fanger dén ultra-subtile litterære reference…) havde set sig godt og grundigt gal i skralden på Mr. Grey. Det har han også i 3'eren, og der er da også både en art biljagt og hele to kidnapninger. Men alt det fylder syv minutter ud af en spilletid på næsten to timer. Resten af tiden går dels med, at Anastasia og Mr. Grey laver… forskellige ting. De er ude og sejle, de er på ferie i Aspen, Mr. Grey spiller klaver og alt muligt andet, der ikke har noget som helst med noget som helst at gøre, men 'Fifty Shades' er en art parallelunivers, hvor op er ned, og hvidt er sort, og intet behøver at give mening.

Og dels så knalder Anastasia og Mr. Grey. Hold da op, hvor de knalder. He-le tiden. Det var ligesom det store konfliktpunkt i især den første film, at Mr. Grey er til sådan noget farlig S/M-sex, mens Anastasia kun hver anden gang kunne se charmen i den slags. Men det er heldigvis overstået, Anastasia er med på den værste, og Mr. Grey finder i øvrigt aldrig noget mere eksotisk frem fra sexværktøjskassen end nogle håndjern. Så hvis man går i biografen for at se et plot, der ikke er så dumt, at man kan føle sin hjerne smelte, bliver man skuffet. Og hvis man kommer for erotikken, kan man altså finde noget, der er væsenligt mere pikant på undertøjssiderne i Føtex-kataloget.

Instruktør: James Foley. Med: Dakota Johnson, Jamie Dornan

0/6 stjerner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprinsen dybt rørt af danskernes...
bt.dk
Politiet: Mand faldt ned fra lygtepæl...
bt.dk
Særbehandling til stjerne: Han...
bt.dk
Dansk stjerneskuespiller og kæresten...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx