Af Thomas Brunstrøm - 15/05-15 09:47

Filmanmeldelse: Maksimalt adrenalinsusFilmanmeldelse: Maksimalt adrenalinsus

Efter 30 år er Mad Max tilbage. Den nye film handler ikke rigtigt om noget, men er alligevel helt forrygende.

Bildstrecke im Grossformat »

‘Mad Max: Fury Road’
Instruktør: George Miller
Medvirkende: Tom Hardy, Charlize Theron
5/6 stjerner

‘Mad Max: Fury Road’ er egentlig en svær film at have en fuldstændig klar holdning til. På sin vis er der alt muligt galt med den. Historien er nærmest ikke-eksisterende, karaktererne er tynde og udvikler sig ikke rigtigt og filmen føles på mange måder som at se en to timer lang trailer. Det mest besynderlige er, at det faktisk fungerer.

FILMANMELDELSE: Otte fester og en begravelse
FILMANMELDELSE: Otte fester og en begravelse

‘Mad Max: Fury Road’ er et fuldstændigt vanvittigt action-orgie, og man må i den grad tage hatten af for den 70-årige instruktør, der har givet pokker i alting og fuldstændigt genopfundet sin egen ‘Mad Max’-serie og i samme festlige anledning lavet en film, der giver 90 procent af alle andre actionfilm totalt baghjul.

Plottet – og her er vi ude i en bred definition af ordet – er i store træk bare, at nogle gode mennesker stikker af fra nogle onde mennesker, og så jager de onde mennesker dem. I to timer. Universet, hvor jagten foregår, er til gengæld totalt awesome. Der er afsindige køretøjer, ild, gale skurke, mere ild, trommer og larm, og det hele ligner en grotesk krydsning mellem en Alice Cooper-musikvideo fra 80’erne, en bindegal mekanikers våde drøm og et dystopisk mareridt.

FILMANMELDELSE: Når nok er nok
FILMANMELDELSE: Når nok er nok

Hvor andre postapokalyptisk film normalt skruer helt for farverne, bruger George Miller hele paletten, og filmen er mageløst smuk – og på samme tid aldeles adrenalinbrusende, efter computereffekterne er holdt på et minimum, og det meste action udført ved hjælp af et budget på 150 millioner og en ordentlig flok stuntmænd med dødsforagt. Læg hertil et hæsblæsende soundtrack fra Junkie XL, og en konstant høj puls er garanteret.

Tom Hardy gør det udmærket som afløser for Mel Gibson i titelrollen, men han er langtfra den mest interessante karakter. Charlize Theron er den egentlige helt som en karseklippede, enarmede Furiosa, der er en af de mest hårdtslående kvindelige actionhelte siden Ellen Ripley fra ‘Alien’-serien. Spændende er også Hugh Keays-Byrne (som også var med i den første ‘Mad Max’ fra 1979) som overskurken Immortan Joe, der ligner et medlem af Lordi og styrer sine undersåtter med frygt, vold og Valhalla-retorik.

FILMANMELDELSE: Kitschet actiongyser
FILMANMELDELSE: Kitschet actiongyser

Både George Miller og Tom Hardy har meddelt, at der er indtil flere sequels i støbeskeen. Dem kan man roligt begynde at glæde sig til. Og så måske forsigtigt håbe, at de i højere grad… handler om et eller andet.

FILMANMELDELSE: Ligegyldig remake
FILMANMELDELSE: Ligegyldig remake

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen i retten: Praktikant var...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Kendt shoppingcenter udvider: Nu...
bt.dk
Flere tordnede mod 'sexistisk' sang:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx