Af - 10/04-15 11:24; Opdateret: 10/04-15 12:03

Aleksander: Derfor snød jeg hundredtusindvis af danskereAleksander: Derfor snød jeg hundredtusindvis af danskere

- Jeg havde en samtale med en redaktør eller assistent, hvor vi talte i en time til halvanden og virkelig fik gennemgået alle detaljer, lyder det fra Aleksander Emé.

Bildstrecke im Grossformat »

'Mads & Monopolet' gjorde en stor indsats for at afsløre 17-årige Aleksander Emés løgnehistorie, men det var bare ikke nok, fortæller han nu til metroxpress.

Det sker, efter Aleksander Emé fredag stod frem i Ekstra Bladet, hvor han forklarede, hvordan han snød det populære DR-program i dets måske mest omdiskuterede dilemma til dato, der er set næsten 120.000 gange på YouTube.

Aleksander Emés løgnehistorie lød, at han havde gjort sin storebrors kæreste gravid uden storebrorens viden. Et dilemma, der blev diskuteret i panet af blandt andre Suzanne Bjerrehuus, Søren Pind og Mads 'Blærerøven' Christensen.

- Jeg har altid hørt 'Mads & Monopolet', og jeg synes, det er et fedt program, så jeg satte mig for at teste programmets troværdighed. Jeg har selv tænkt over, om dilemmaerne er rigtige eller opdigtede, siger Aleksander Emé.

Sammen med en ven idéudviklede han i et par timer, inden de kom frem til den historie, som de ville prakke ‘Mads & Monopolet’ og programmets hundredtusindvis af lyttere på.

Hvor grundigt blev du tjekket af folkene bag programmet?
- Det var ret grundigt. Jeg havde en samtale med en redaktør eller assistent, hvor vi talte i en time til halvanden og virkelig fik gennemgået alle detaljer. Jeg skulle virkelig leve mig ind i rollen, for det var mange svar, jeg skulle komme med.

Bad de ikke om at snakke med andre end dig?
- I historien vidste broderen det jo ikke, og det var derfor, at jeg - eller den opdigtede person - skrev ind. De spurgte ikke ind til kæresten.

Se 'Mads & Monopolet' diskutere det falske dilemma her:


Mads & Monopolets største dilemma var fup: Snydt af 16-årig dreng
Mads & Monopolets største dilemma var fup: Snydt af 16-årig dreng

Hvorfor går du frem med historien nu?
- Det har egentlig bare været en ting mellem mine venner og jeg, at det var mig, der stod bag spørgsmålet. Men jeg kender en fra Ekstra Bladet fra kostskoletiden, som overtalte mig til at stå frem. Jeg kan se, at nogle kalder det umodent af mig, mens andre synes, det er sjovt. Der er blandede meninger, men det havde jeg også forventet. Det rører mig ikke.

Føler du, at du har fået det ud af det, som du ville, ved at snyde ‘Mads & Monopolet’?
- Mjarh, snyde og snyde. Man kan vel godt sige, at jeg snød dem, men det var jo ikke i en ond mening. Det var for at teste, hvor troværdigt programmet var. Det har jeg fundet ud af, og så fik jeg en god oplevelse, da det er deres mest populære dilemma, hvilket jeg aldrig havde forestillet mig.

Forstår du, hvis seere og menneskene bag programmet føler, at du har spildt deres tid?
- Ja, det forstår jeg fuldt ud. Jeg forstår også godt, hvis nogen bliver lidt sure. Men jeg kan forstå, at det er første gang, at et dilemma er kommet igennem. Det er fair nok, at de bliver sure, men hvis det kun er ét dilemma, som har været falskt, mon så ikke at de kan sluge den.

Er der nogle andre programmer eller lignende, hvor du har prakket dem en løgnehistorie på?
- Nej, det er der ikke, men det kan da være, at det sker igen en dag. Det skal jeg ikke kunne svare på.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx