Af Thomas Brunstrøm - 13/08-15 07:30; Opdateret: 13/08-15 11:55

FILMANMELDELSE: Slingrende ujævn feriefilmFILMANMELDELSE: Slingrende ujævn feriefilm

Forsøget på at genoplive ‘Fars fede ferie’-serien har svært ved at holde kursen.

storybild

Ed Helms’ Rusty Griswold er en katastrofemagnet. (Billede: WARNER)

‘Fars sygt fede bilferie’
3/6 stjerner
Instruktører: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein
Medvirkende: Ed Helms, Christina Applegate

Sammen med Bill Murray, Dan Akroyd og en håndfuld andre var Chevy Chase en af kongerne af 80’er-komedier. Ikke mindst i rollen som Clark Griswold, der bød sin familie på stadig mere katastrofale ferier i tre film fra 80’erne og en enkelt efternøler i 1997.

Med vanlig opfindsomhed forsøger Hollywood-typerne nu at genoplive serien med et nyt cast. Resultatet er til tider virkelig sjovt og andre gange næsten lige så tåkrummende som den friskfyragtige danske titel (originaltitlen er blot ‘Vacation’). 

FILMANMELDELSE: Venstrehånds-drama
FILMANMELDELSE: Venstrehånds-drama

Ed Helms (kendt fra ‘Tømmermænd i Vegas’ og efterfølgere) spiller Clark Griswolds nu voksne søn Rusty, der for at ryste familien sammen beslutter sig for at køre tværs over USA for at besøge forlystelsesparken Walley World sammen med sin kone og to sønner.

Ed Helms besidder samme maniske rådvildhed, som Chevy Chase gjorde, dengang han var sjov, Christina Applegate står bag en række af de største grin som hans kone, og børnerollerne er også glimrende med en henholdsvis nørdet storebror og en tyrannisk, tangerende vanvittig lillebror med en beskidt mund og en endnu værre attitude.

FILMANMELDELSE: Game over for Adam Sandler
FILMANMELDELSE: Game over for Adam Sandler

Handlingen følger et forudseligt spor, men tager alligevel afstikkere med en række overraskende og velfungerende jokes – bl.a. et par ret skægge referencer til de tidligere film.

Til gengæld er der også rigtig meget, der rammer helt ved siden af skiven. En lang scene, hvor familien kommer til at bade i spildevand er kun sjovt, hvis man finder afføring som koncept hysterisk morsomt, en cameo fra Charlie Day falder helt til jorden, og da Chevy Chase og Beverly D’Angelo fra de oprindelige film dukker op, bliver det aldrig så skægt, som man kunne håbe på.

‘Fars fede ferie’-filmene var bestemt ikke stor filmkunst, men de havde dog fortjent en lidt mere kløgtig og gennemtænkt efterfølger.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx