Matematikere: Det er den virkelige hovedperson i Game of ThronesMatematikere: Det er den virkelige hovedperson i Game of Thrones

Matematikken har talt. Der er én karakter i Game of Thrones, der skiller sig ud. Hvis du ikke har set serien, kan her være en spoiler eller to.

Bildstrecke im Grossformat »

Diskussionen har længe stået på i de danske hjem: Hvem er egentlig hovedpersonen i Game of Thrones?

Er det dragemoderen Daenerys Stormborn? Den uægte Stark-søn Jon Snow? Dværgen Tyrion Lannister eller hans dominerende søster Cersei Lannister? Eller måske endda Hodor?

Nu kan du oddse på den nye Game of Thrones-sæson: Hvem dør først?
Nu kan du oddse på den nye Game of Thrones-sæson: Hvem dør først?

Hver gang man endelig er ved at være sikker i sin sag, dræber George R. R. Martin personen. Først Ned Stark, så Rob Stark og senest har Jon Snow måttet lade livet.

Men for at finde ud af, hvem der rent faktisk er omdrejningspunktet for den populære serie, er der kun én vej - matematik.

Fans vil have billede med nøgen Coster-Waldau: Her er hans sjove svar
Fans vil have billede med nøgen Coster-Waldau: Her er hans sjove svar

En professor, Andrew J. Beveridge, og en studerende, Jie Shan, fra Macalester College i USA har undersøgt sagen. Det skriver qz.com.

De har gennem bøgerne blandt andet kortlagt de forskellige karakterers forhold til hinanden, og hvor vigtige deres netværk er. På den måde har de udviklet et sirligt kort, der viser, hvilken person, der er seriens vigtigste.

Forsker: Derfor hitter tv-serier hos danskerne
Forsker: Derfor hitter tv-serier hos danskerne

Og én person er nummer ét i næsten alle kategorier: dværgen Tyrion Lannister.

Den magtfulde dværg med de gode talegaver er dermed den vigtigste og mest centrale person i Game of Thrones-universet - hvis man altså spørger matematikken.

Gennem de matematiske udregninger fandt Beveridge og Shan også ud af, at Jon Snow er den næstmest vigtige person, efterfulgt af Sansa Stark.

Den nye sæson af Games of Thrones får præmiere på HBO den 24. april.

Vil du til gengæld oddse på, hvem der først dør i den nye sæson, kan du få hjælp i galleriet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx