Af Bo Poulsen - 30/08-17 18:29

Efter seks sæsoner: Luksusfælden-ekspert er især træt af denne undskyldning Efter seks sæsoner: Luksusfælden-ekspert er især træt af denne undskyldning

Carsten Linnemann har ageret ekspert i det privatøkonomiske program 'Luksusfælden' siden programmets 13. sæson.

storybild

Her ses eksperterne Carsten Linnemann og Kenneth Hansen.

Og en af de gennemgående ting, som irriterer eksperten, er nogle af deltagernes modvilje til at ofre sig for at få den gode økonomi. Det er ikke unormalt, at en deltager siger, at vedkommende ikke har råd til at forkæle sine børn.

Ofte kan forældrene nemlig sagtens undvære materielle ting i deres hverdag eksempelvis cigaretter, men viljen er der ikke altid. Det viser sig også at være gældende i programmets 19. sæson.

»Det er jo der, at de siger jeg ikke har råd til at lave noget med deres børn. Men når vi siger, de kan lade være med at ryge den her pakke cigaretter og så få 1.200 kroner ekstra om måneden, så kniber det alligevel,« siger den økonomiske ekspert.

Han mener, at der bare er tale om en dårlig undskyldning fra deltagernes side, når de siger, at de ikke kan få det hele til at gå op, men at de så slet ikke ønsker at gøre noget ved det, når det kommer til stykket.

Luksusfælden er efterhånden også berygtet for, at nogle deltagere klager over forløbet, efter programmet har været sent. Det kan Carsten Linnemann heller ikke love, at vi undgår i denne sæson.

»Det er ikke udsædvanligt, at de synes, vi er hårde, men så vender mange tilbage og siger, at det var nødvendigt. Vores udfordring er, at vi kun har fire dage til at optage programmet. Vi har jo ikke super lang tid til at fokusere på andre ting. Så vi må gå til stålet for at få dem til at indse, hvad der skal til. Så vi går til dem, men det er også nødvendigt,« siger han.

Så vi kommer også til at opleve, at folk klager efterfølgende?

»Det vil jeg ikke afvise. De tilfælde, hvor deltagere er utilfredse med os, er, når projektet ikke lykkedes. Og når det ikke lykkedes, er det, fordi de ikke følger de råd, vi giver. Hvis man følger vores råd, får man styr på sin økonomi og kommer ud på den anden side, men det kræver en vis portion tålmodighed, og at man er klar til at lave forandringer i sit liv.«

Se sæsonpremieren tirsdag aften klokken 20.00 på TV 3. Her følger man programmets økonomiske eksperter, der hjælper danskere med at vende deres dårlige økonomi.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx