Af Bo Poulsen - 29/12-17 11:53

Har du også undret dig over specielle tegn i kultfilm? Det betyder deHar du også undret dig over specielle tegn i kultfilm? Det betyder de

Ovenfor kan du se traileren for 'The Matrix'

Matrix trailer

I 1999 udkom science fiction-filmen 'The Matrix'. Her bliver Keanu Reeves karakter Thomas 'Neo' Anderson noget modvilligt indblandet i en årelang krig mellem mennesker og maskiner.

Det viser sig hurtigt, at den virkelighed, som vores hovedperson lever i, er virtuel - en simulering af virkeligheden, som den så ud, inden verden blev overtaget af maskinerne. Han er en del af 'the Matrix'. En verden som maskinerne har lavet for at snyde menneskene, der bliver brugt som strømforsyninger for dem.

Men en lille modstandsgruppe anført af den mystisk Morpheus (spillet af Laurence Fishburne, red.), som viser Neo, at han er en del af the Matrix. Rent praktisk viser det sig udefra som en grøn kode, der løber ned af en skærm. Det kan de resterende mennesker bruge til at se, hvad maskinerne foretager sig i den virtuelle verden.

Men hvad betyder de mystiske tegn, som løber ned af skærmen?

Det forklarer Simon Whiteley, der har designet koden, til mediet CNet.

»Jeg ynder at fortælle, at Matrix-koden er lavet ud fra japanske sushi-opskrifter,« siger han til mediet.

Inspirationen til designet kom fra Whiteleys kone, der er fra Japan. Så designeren scannede en række tegn ind fra konens japanske kogebøger og omdannede til the Matrix.

Her kan du se en time med den grønne kode fra 'The Matrix'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superligaprofil råbte ad dommer: Nu...
bt.dk
Hella Joofs datter: Der var klare...
bt.dk
Disse tre huse koster under 100.000...
bt.dk
Akavet afvisning: Se hvad der sker,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx