05/08-17 11:31

Ups: Game of Thrones-afsnit lækket dage før premierenUps: Game of Thrones-afsnit lækket dage før premieren

På mandag har fjerde afsnit af 'Game of Thrones' premiere på HBO Nordic. Men det har ikke stoppet hackere fra fredag at lække afsnit på nettet.

storybild

ccc (Billede: HBO Nordic HELEN SLOAN / HBO)

Den stjålne episode dukkede første gang op som et delt link på det store debatforum Reddit til Google Drive. Episoden, der har titlen 'The Spoils of War,' blev efterfølgende hurtigt slettet med beskeden om, at indholdet overtrådte Google Drives regler.

Lækket af episoden kommer, kun få dage efter det kom frem, at HBO var blevet hacket, og mange tusinde filer kunne være blevet stjålet.

HBO oplyser dog, at lækket af den kommende episode ikke har nogen relation til det hack, men i stedet har relation til distributionspartneren Star India. Det skriver Variety.

- Vi tager denne overtrædelse meget seriøst og har med det samme igangsat en kriminalteknisk undersøgelse hos os og vores teknologiske partnere for hurtigt at afgøre årsagen, siger en repræsentant hos Star India i en officiel udtalelse.

The Verge, som var magasinet, der først skrev om lækket, bekræfter autenticiteten af afsnittet, der beskrives som en episode i lav-kvalitetsformat.

Tilbage i 2015 blev intet mindre end fire episoder af den populære tv-serie lækket forud for premieren på femte sæson. Den gang var det ifølge HBO ikke hackere men branchefolk, der lækkede episoderne, da anmeldere og journalister på det tidspunkt fik stillet sæsonens fire første episoder til rådighed. En praksis der ikke længere følges som resultat af lækket.

Selvom HBO gør alt, hvad de kan for at holde på episoderne så længe som muligt, så skulle 'Game of Thrones' eftersigende alligevel være en af de mest ulovligt downloadede tv-serier nogensinde.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fire år efter et af de største...
bt.dk
Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx