Af - 24/08-16 15:11

Denne Disney-skurk synes danskerne er ondestDenne Disney-skurk synes danskerne er ondest

De har saboteret gode handlinger, de har myrdet for at få magt, og de har stjålet for at blive rige. Disney-skurkene kan være rigtig onde, men nogle er slemmere end andre.

Bildstrecke im Grossformat »

Kilde: Ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har lavet for metroxpress.

Scar, Kaptjan Klo og havheksen Ursula. Det vrimler med karakterer i Disney, som forsøger at gøre livet surt og tvært for de godhjertede hovedpersoner.

Havheksen ville uretmæssigt være havets hersker, Scar slog Mufasa ihjel og Kaptajn Klo kidnappede Tigerlily. Men hvilken Disney-skurk synes danskerne er ondest? Det har metroxpress spurgt danskerne om i en ny YouGov-undersøgelse.

Titlen som den ondeste Disney-skurk deles af to ondskabsfulde karakterer. Både Scar fra Løvernes Konge og den onde stedmor fra Askepot har fået 14 procent af stemmerne og kan dermed kalde sig de ondeste skurke - i danskernes optik.

Walt Disney øger overskud og kaster milliarder i baseball
Walt Disney øger overskud og kaster milliarder i baseball

Vi bryder os ikke om Scar, fordi hans karakter er knyttet til et af de mest følelsesladede øjeblikke i Disneys historie. Scar dræber Mufasa, og det er en meget voldsom scene, hvor man virkelig oplever, hvor modbydelig Scar er.
Det forklarer Roald Bergmann, der er formand for Danske Disney Entusiaster til metroxpress.

Det er dog langt fra første gang, at en god karakter bliver dræbt i en Disney-film. Eksempelvis mister Bambi sin mor, men ifølge Roald Bergmann er den afgørende forskel, at morens morder ikke ligesom Scar er synlig.

- Scar er også ond, fordi han spiller en dobbeltrolle. Han lader som om, at han er den søde onkel, der støtter op om sin bror som løvernes konge, men han er i virkeligheden et værre manipulerende røvhul, der udelukkende kæmper for egen vindings skyld.

Sød video: Sådan klarede Selena Gomez sin første audition som 11-årig
Sød video: Sådan klarede Selena Gomez sin første audition som 11-årig

Roald Bergmann har også en forklaring på, hvorfor Askepots stedmor konkurrerer med Scar om at være den ondeste Disney-skurk.

- Vi elsker Askepot. Hun er en hårdarbejdende, flittig, omsorgsfuld og selvopofrende pige med en god moral. Derfor kan vi ikke lide, når stedmoren prøver at udnytte hende på det groveste.

Stedmoren bliver ifølge formanden ekstra ond, fordi hun går så meget imod sin naturlige rolle, som burde være at passe på Askepot, nu hvor Askepots far er død.

Disney laver 'Broadway-show' for børn
Disney laver 'Broadway-show' for børn

Undersøgelsen viser samtidig, at Gaston er den Disney-skurk, som færrest har peget på som den ondeste.

- Gaston sympatiserer vi et eller andet sted med, for han er ikke regulært ond. Han er bare en tåbe, der ikke har så mange brikker at rykke med. Han vil jo bare have opmærksomhed og være populær, siger Roald Bergmann.

JAAA! Snart bliver Disney-emojier en del af din verden
JAAA! Snart bliver Disney-emojier en del af din verden

Den ondeste Disney-skurk er ifølge Roald Bergmann moren i Rapunzel-fortællingen, ”To på flugt”. Moren spærrer nemlig Rapunsel inde i et tårn for at tappe Rapunzel for kræfter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Optimistisk Tom K: Mine forventninger...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx