13/12-17 08:33

Vores anmelder jubler over den nyeste Star Wars-film: 'Stjernegodt'Vores anmelder jubler over den nyeste Star Wars-film: 'Stjernegodt'

'Star Wars'-universet holder et skyhøjt niveau med ottende film i sagaen.

storybild

Der bliver flirtet med den mørke side i Star Wars: The Last Jedi, hvor man nogle gange kommer i tvivl om, hvem der er god, og hvem der er ond.

Anmeldelse: Thomas Brunstrøm.

Mange spørgsmål har meldt sig blandt Star Wars-fans, siden traileren til 'Star Wars: The Last Jedi' ramte internettet: Hvad har Luke Skywalker lavet i sit eksil? Er han blevet ond? Hvem er Supreme Leader Snoke? Sig mig, hvad sker der med Kylo Ren og Rey? Og varr 'The Force Awakens' og 'Rogue One' tegn på, at Star Wars-franchisen faktisk er fed igen?

For at tage det sidste spørgsmål først: Ja. I den grad. Hvis man bare lukker øjnene og glemmer de mere eller mindre håbløse Episode I, II og III er alt godt i en fjern, fjern galakse for meget længe siden.

'Star Wars: The Last Jedi', den ottende film i sagaen, har i store træk alt, hvad en rumnørd kan ønske sig: Den er spændende, den er actionfyldt, den har humor, den har selvironi og den har hjerte og sjæl.

Kampscenerne – både de helt store slag og mand-mod-mand – er fremragende, og der er både nye væsener og nye karakterer og glædelige gensyn med de velkendte helte og skurke. Også en endog meget gammel kending for en kort bemærkning dukker op… hvis du forstår sådan en lille en.

Den i brede kredse ret ukendte Rian Johnson (primært kendt fra sci fi-thrilleren 'Looper') har både skrevet manuskript og instrueret og klarer den tunge tjans i en grad, så han fortjener sin egen idolplakat.

Jo jo, filmens midte føles lidt lang, og den onde Supreme Leader Snoke bliver aldrig rigtigt foldet ud som karakter, og sådan er der et par ting, men kan indvende - men det er ganske små lufthuller på en ellers episk rumrejse, hvor 'Star Wars: The Last Jedi' gør det, som rum-sagaen gør, når den eller allerbedst: Bruger et enormt stort og komplekst univers til at fortælle ret simple historier om de gode mod de onde.

Det største problem med 'Star Wars: The Last Jedi' er, at afslutningen på sagaen, der endnu bare hedder 'Episode IX', først får premiere i 2019, hvilket lige nu virker, som om det er lysår væk.

Instruktør: Rian Johnson. Med: Daisy Ridley, Adam Driver

5/6 stjerner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fire brødre fra Jylland solgte biler...
bt.dk
Har aldrig smagt et æg: Derfor er...
bt.dk
Drama i aftes: Mand skudt på klos hold
bt.dk
Frustreret lærer frygter det værste:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx