Af - 29/01-14 19:38

Grum fejl i kommende afsnit af DR's ArvingerneGrum fejl i kommende afsnit af DR's Arvingerne

DR's populære søndagsserie 'Arvingerne', som hver uge tiltrækker millioner af seere, har en slem fejl i det kommende afsnit.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Søndag aften klokken 20.00 sætter små to millioner danskere sig til rette foran tv'et og lader sig opsluge af DR's populære dramaserie 'Arvingerne'.

Men i det kommende afsnit – afsnit 6:10 som kan ses i en forpremiere på dr.nu, men som kommer på DR 1 søndag klokken 20.00 – virker det til, at DR selv har været lidt for opslugt, da de klippede afsnittet sammen.

Der er i hvert fald ikke helt styr på årstiderne. I en scene i starten af afsnittet er det sprudlende forår med livsgrønne træer og buske, imens scenen efter viser et noget mere trist og mørkt Danmark med nøgne, afpillede træer, der ruskes i den hårde vind.

På Arvingernes Facebookside har en snarrådig seer ligeledes opdaget fejlen og skriver spørgende:

- Har vi styr på årstiden?

Hvortil webredaktionen, der er ansvarlig for DR's Facebookside for Arvingerne, svarer:

- Ja den ser lidt skiftende ud. Godt spottet.

Over for metroxpress erkender DR fejlen, og forklarer hvorfor seere af Arvingerne på søndag ser scener, der foregår i to vidt forskellige årstider.

- Optagelserne til det sjette afsnit er lavet mellem start april og slut maj - altså et spænd på to måneder. Og da optagelserne ikke bliver foretaget kronologisk, kan der rent tidsmæssigt være lang tid mellem hver scene, siger Karoline Leth, der er producent på DR's Arvingerne.

Selvom hun understreger, at sådanne fejl på grund af det skiftende klima næsten er uundgåelige i Danmark, er Karoline Leth da ærgerlig over, at fejlen er sket.

- Jeg tror ikke, der er så mange, der lægger mærke til det. Jeg håber det i hvert fald ikke, for vi gør os rigtig umage. Men det er klart, at vi helst så, at det ikke skete, siger hun.

Var aldrig sket i Hollywood
Karoline Leth understreger, at det oftest er økonomi, der styrer, om sådanne fejl bliver rettet eller ej. For fejlene kan sagtens rettes.

- Det kan sagtens lade sig gøre at få rettet en fejl som denne, men det koster vanvittig mange penge, siger hun og forklarer, hvordan der pludselig skal laves kunstig sne, pilles blade af træerne eller på anden vis laves unaturlige ændringer i landskabet, hvis årstiden eller klimaet ikke lige er, som man håbede på.

- Vi vurderede, at det her ikke var noget, som vi ville bruge flere af skatteborgernes penge på, da budgettet på Arvingerne ikke er til det, siger hun og fortsætter:

- Men du kan være sikker på, at det her aldrig var sket i Hollywood. Men de har også nogle andre budgetter at lege med.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx