Af - 09/12-16 20:59

10 ting du ikke vidste om 'The Julekalender'10 ting du ikke vidste om 'The Julekalender'

Julekalender: Hver dag i december kigger vi tilbage på en gammel tv-julekalender og serverer facts, som du kan underholde med under julefrokosten. Vidste du for eksempel at…

Bildstrecke im Grossformat »

”Vi gider ikke”


Da producenten netop var lykkedes med at skaffe sponsorer til at betale for ’The julekalender’, ringede Viggo Sommer ifølge Politiken og sagde, at de ikke gad lave julekalender alligevel. Det var heldigvis bare en joke fra De Nattergales side.

Slåskamp med Gnags


De De Nattergale var i gang med ’The Julekalender’, lå de ifølge Politiken i en juridisk fejde med Gnags, der mente, de havde stjålet en af deres sange. I ’The Julekalender’ havde de parodieret Johnny Madsen, så klog af skade sendte de ham musikken til godkendelse først.

10 ting du ikke vidste om ’Krummernes jul’
10 ting du ikke vidste om ’Krummernes jul’

Optaget i en østjysk stald


’The Julekalender’ er optaget i en stald på gården Søgård fra 1764 ved Hørning mellem Skanderborg og Aarhus. Det kostede ifølge Politiken producenten 10 millioner kroner at lave gården om til filmstudie.

Gertruds debut


Karakteren Gertrud Sand dukkede allerede op i De Nattergales univers i året, før julekalenderen blev sendt på tv. På albummet ’Det ka’ jo aldrig gå værre end hiel gal’ fra 1989 dukker hun op på nummeret ’Laver I så sjel a mad’.

Optage-rækkefølge


De Nattergale skrev først scenerne hos Oluf og Gertrud Sand. Derefter fandt de på nisse-scenerne, og gav dem det dansk-engelske sprog for skille de to verdener ad. ”Nisserne kom jo fra Alaska,” fortalte de i 1991 til Berlingske.

10 ting du ikke vidste om 'Brødrene Mortensens jul'
10 ting du ikke vidste om 'Brødrene Mortensens jul'

Norsk kopi


Nordmændene kopierede i 1993 ’The julekalender’ 1:1. De optog endda i de samme studier. Find klip fra den norske version på Youtube under ’Traveling Strawberrys og the julekalender’.

Dronning Margrethe er fan


Dronning Margrethe er ifølge Her&Nu stor fan af De Nattergales julekalender og morede sig med at bruge deres sjove vendinger i dagligdagen.

Misteltenen


Den berømte mistelten, som Gertrud konstant står under for at få et kys, blev ifølge Her&Nu hentet i Botanisk have i Aarhus.

Cola på væggene


For at få den helt rigtige gulnede farve hældte man ifølge Her&Nu cola, kaffe og soja på væggene i Gertrud og Oluf Sands stue.

Huset i Odder


Gertrud og Olufs hus ligger ifølge Her&Nu i byen Bjergarger fem kilometer udenfor Odder.

10 ting du ikke vidste om 'Bamses julerejse'
10 ting du ikke vidste om 'Bamses julerejse'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Astrups Lørdagsbrok: Stop det...
bt.dk
Nedtælling til Champions...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Ingen opdagede, hvem der OGSÅ vinkede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx