Af - 10/10-16 16:43; Opdateret: 11/10-16 08:33

Liste: Her er danskernes yndlings Disney-filmListe: Her er danskernes yndlings Disney-film

"Skønheden og Udyret", "Peter Pan" og "Den Lille Havfrue". Der er et hav af gode Disney-film, men hvilke synes danskerne bedst og værst om? Få svaret her.

Bildstrecke im Grossformat »
Klik dig gennem galleriet og få svar. Vi begynder med de Disney-film, der har fået færrest stemmer i undersøgelsen. Altså begynder vi med de Disney-film, som er MINDST dårligst. Nul procent Mænd: En procent Kvinder: En procent En procent Mænd: En procent Kvinder: En procent En procent Mænd: En procent Kvinder: En procent En procent Mænd: En procent Kvinder: En procent En procent Mænd: To procent Kvinder: En procent En procent Mænd: En procent Kvinder: To procent En procent Mænd: En procent Kvinder: En procent En procent Mænd: To procent Kvinder: En procent To procent Mænd: To procent Kvinder: En procent To procent Mænd: To procent Kvinder: En procent To procent Mænd: To procent Kvinder: To procent To procent Mænd: Tre procent Kvinder: To procent Tre procent Mænd: To procent Kvinder: Tre procent Tre procent Mænd: Tre procent Kvinder: To procent Fire procent Mænd: Fire procent Kvinder: Tre procent Fire procent Mænd: Fire procent Kvinder: Fire procent Fire procent Mænd: Fire procent Kvinder: Fire procent Fem procent Mænd: Fem procent Kvinder: Fire procent Fem procent Mænd: Fem procent Kvinder: Fire procent Fem procent Mænd: Fire procent Kvinder: Seks procent Seks procent Mænd: Syv procent Kvinder: Fire procent Seks procent Mænd: Fem procent Kvinder: Seks procent Seks procent Mænd: Fire procent Kvinder: Otte procent Syv procent Mænd: Fem procent Kvinder: Ni procent Syv procent Mænd: Seks procent Kvinder: Otte procent Ingen af disse/jeg kan lide dem alle: 24 procent Ved ikke: 39 procent Undersøgelsen er udarbejdet af YouGov for metroxpress. Den er baseret på interview med 1006 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år i perioden 11. - 13. november 2016. Deltagerne er blevet spurgt: Hvilken Disneyfilm synes du er dårligst.

Kilde: En undersøgelse fra oktober 2016, som YouGov har udarbejdet for metroxpress. (Det har været muligt at afkrydse flere svarmuligheder).

For en måned siden bekræftede Disney, at Løvernes Konge skal genindspilles. Men det kan være farligt at pille ved filmen, for løvefortællingen er nemlig danskernes yndlings blandt Disney-film.

Det viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har lavet for metroxpress. Her har 30 procent af deltagerne angivet, at "Løvernes Konge" er deres favoritfilm.

- 'Løvernes Konge' har den perfekte balance mellem uhygge, sørgmodighed, spænding og humor. Følelserne får den helt perfekte rutsjebanetur. Mange af de andre Disney-film er lykkelige og alt for lyserøde. Men den her film sætter nogle spor i os, siger Roald Bergmann, der er formand for Danske Disney Entusiaster til metroxpress.

Disney bekræfter: 'Mulan' vender tilbage som spillefilm
Disney bekræfter: 'Mulan' vender tilbage som spillefilm

Han forklarer også, at filmen indeholder nogle rigtig gode sange, og at selv birollerne i filmen - det umage makkerpar Timon og Pumba - blev så populære, at de senere fik deres egen spillefilm.

- Alle elementer ved den film går bare op i en højere enhed, konkluderer Roald Bergmann, hvis egen Disney-favorit også er 'Løvernes Konge.'

90'er-stil: Nu kan du få Toy Story-sko
90'er-stil: Nu kan du få Toy Story-sko

Andenpladsen kan de kvindelige og mandlige deltagere ikke blive enige om. 19 procent kårer 'Askepot' som deres yndlingsfilm, hvilket kun gælder ni procent af mændene.

De mandlige deltagere kårer med 13 procent af stemmerne 'Toy Story' som den næstbedste film, mens kun seks procent af kvinderne har peget på denne film som deres foretrukne.

Derfor skal Disney Sjov pilles af tv-programmet
Derfor skal Disney Sjov pilles af tv-programmet

Disney-eksperten er ikke overrasket over, at 'Toy Story' tiltrækker mest mandlig jubel.

- 'Toy Story' foregår i et ekstremt maskulint univers. Filmen er bygget op omkring et heltetema: Figurerne skal redde vennerne omkring dem, og det er et er klassisk drengetema, siger Roald Bergmann.

Samtidig kommer hovedpersonerne også fra klassiske drengeuniverser: Woody er en cowboy og Buzz Lightyear har referencer til rumuniverset.

At 'Askepot' har pigernes hjerte, har Roald Bergmann også en forklaring på:

- 'Askepot' appellerer til piger, fordi historien handler om en skrøbelig, lille pige, der bliver reddet af den maskuline prins, siger eksperten.

Disney bekræfter: Løvernes Konge bliver genindspillet
Disney bekræfter: Løvernes Konge bliver genindspillet

Han er mest overrasket over, at filmene 'Tornerose' og 'Alice i eventyrland' er i bunden af listen, fordi de begge kun har fået tre procent af stemmerne.

'Alice i eventyrland' er fantastisk, fordi den foregår i et legesygt univers, som er ikonisk og genkendeligt. Men historien har ikke nogen klar rød tråd eller en stærk grundhistorie, og det er nok det, der ikke tiltaler folk
. Det siger Roald Bergmann.

Metroxpress tog på gaden og spurgte folk, hvilken Disneyfilm, der var deres yndlings.


Iris van Rijnbach, 24 år, sygeplejerske fra København N.

- Min ynglings Disney-film er 'Løvernes Konge.' Jeg synes, at selv for voksne er det en trist historie, lige så meget som det er for børn.


Loke Lenon Telling, 18 år, gymnasieelev fra København N.

- 'Løvernes Konge' er min all-time yndlingsfilm. Jeg kan godt lide hele ideén om det der syn, der er på dyrene og dyreperspektivet. Jeg synes også om historieopbygningen.


Trine Rask, 42 år, skriftdesigner fra København N.

- Min yndlings Disney-film er 'Aristocats.' Jeg synes, at det er en fin historie, og jeg kan godt lide musikken. Jeg kan også godt lide, at motiverne er tegnet, som de er i de gamle Disney-film.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx