Af - 20/01-16 11:34

Michael er statist i ‘The Danish Girl’: Man tager ikke en selfie med skuespillerneMichael er statist i ‘The Danish Girl’: Man tager ikke en selfie med skuespillerne

Noget af Hollywood-filmen ‘The Danish Girl’ er indspillet i København. Danske Michael Jørgensen var statist på den storslåede produktion. Vi har snakket med ham om oplevelsen.

Bildstrecke im Grossformat »

Michael Jørgensen er ikke helt ny i statistbranchen.

Han har været med på store danske produktioner som ‘Kvinden i buret’, ‘Fasandræberne’ og ‘Skytten’, men produktionen af ‘The Danish Girl’ formåede alligevel at imponere den 52-årige statist.

- Det var som at træde ind i en tidslomme, da jeg stod der i Nyhavn. Det var så gennemført med gamle biler og skibe, fortæller Michael Jørgensen til metroxpress.

Hollywood-film indtager København
Hollywood-film indtager København

I filmen, der foregår i København i 1920’erne, er Michael blevet castet som en typisk dansker.

- Ja, jeg har nok et helt almindeligt dansk udseende. Når man kigger på folk fra den periode, så ligner jeg nu også sådan en fra dengang, griner Michael.

Han var med til indspilningerne af filmen i én dag, hvor han skulle gå rundt i Nyhavn og ligne en travl forretningsmand fra det bedre borgerskab.

Under optagelserne var der meget ventetid, hvor statisterne stod og snakkede med hinanden.

Nikolaj Lie Kaas svarer på 'fan'-spørgsmål: - Jeg tror du forveksler mig med Burhan G
Nikolaj Lie Kaas svarer på 'fan'-spørgsmål: - Jeg tror du forveksler mig med Burhan G

- Men man går ikke hen og beder skuespillerne om en selfie eller en autograf. Det er dybt uprofessionelt. Så vi snakkede ikke med de to hovedroller, siger Michael Jørgensen.

Den 52-årige statist, der arbejder som bygnings- og serviceleder på en skole til hverdag, har ikke selv set filmen endnu, men glæder sig meget til det, da han er en selvudnævnt filmnørd.

- Men jeg ved godt, at der kun er en lille chance for, at man overhovedet kommer til at se mig.

Da han var med i ‘Kvinden i buret’, var det kun hans fødder, der nåede det store lærred.

Alan 'Snape' Rickman er død
Alan 'Snape' Rickman er død

'The Danish Girl' har premiere den 4. februar og har Eddie Redmayne og Alicia Vikander i hovedrollerne. Se traileren her:

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx