Af - 11/01-14 08:00; Opdateret: 11/01-14 09:01

Tyrkiske Hikmet fra' X Factor' kan ikke få job i DKTyrkiske Hikmet fra' X Factor' kan ikke få job i DK

58-årige Hikmet, der leverede god underholdning i aftenens 'X Factor', kan trods flere uddannelser på cv'et ikke få arbejde i Danmark og må tjene til huslejen som gartner i en børnehave.

storybild

Med nodestativ, ringende mobiltelefon og teatralsk sang, var tyrkiske Hikmet et af de mest opsigtsvækkende indslag i aftenens 'X Factor'. Han husker sin audition som meget stressende:

- Min precasting gik fantastisk, og jeg fik at vide, at jeg skulle synge min tyrkiske sang for Blachman. Da jeg så kom ind foran dommerne til den rigtig audition, var det hele meget stressende. Man skulle løbe rundt, man fik ikke meget tid til at synge, og så begyndte min mobiltelefon jo at ringe midt i det hele.

Åh nej! Nyt kendt tøj-logo sovset ind i 'X Factor'
Åh nej! Nyt kendt tøj-logo sovset ind i 'X Factor'

Hikmet er heller ikke helt tilfreds med sin sangpræstation:

- Jeg kom til at synge alt for langsomt. Jeg skulle have sat tempoet op og gjort det mere levende. Jeg er på det seneste også begyndt at døje lidt af tinnitus, så måske det også spillede ind. Men Blachman sagde ikke, jeg sang dårligt, så jeg vil gerne give det et forsøg en anden gang.

ManBand fra X Factor: Vi er ikke de nye Vocaloca
ManBand fra X Factor: Vi er ikke de nye Vocaloca

Det var første gang, at Hikmet stillede op til 'X Factor'. Han kommer oprindeligt fra Tyrkiet, hvor han studerede på musikkonservatoriet i Istanbul. Senere flyttede han til Wien i Østrig og studerede kontrabas, og der mødte han en pige, som han forelskede sig i og sammen flyttede de til Danmark, hvor han begyndte at studere på musikkonservatoriet i København.

- De sidste par år er jeg begyndt at skrive en masse sange og har giver en del koncerter rundt omkring i København. Jeg håber på, at jeg kan finde en producer, som kan hjælpe mig med at producere min musik professionelt, for selvom jeg har alt udstyret i min lejlighed, så kan jeg ikke spille så højt for mine naboer.

Tidligere profiler: Sådan kom vi med i 'X Factor'
Tidligere profiler: Sådan kom vi med i 'X Factor'

Selvom Hikmet har færdiggjort musikkonservatoriet i Tyrkiet og i Danmark og også læst i London, har han ikke kunne finde job i Danmark.

- Jeg ved ikke, om det er fordi jeg er udlændinge, men hver gang jeg søger ind i et orkester, får jeg at vide, at der ikke er plads. Derfor har jeg måtte arbejde som pædagogmedhjælper, og jeg har også gået på seminariet og uddannet mig som folkeskolelærer. Men jeg kan heller ikke få nogle lærejobs, fordi de ikke mener, mit danske er godt nok.

Danskerne griner af X Factor kasket-snobberi
Danskerne griner af X Factor kasket-snobberi

I dag arbejder Hakmit i stedet som gartner i en børnehave i København. Han har tænkt på at starte en karriere som gadesanger, men han vil hellere gøre det rigtigt i professionelle rammer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
LIGE NU: Politiet leder efter fire...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Hidtil bedste afsnit af 'Liberty':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx