Af Laura Rode Nygaard - 25/01-18 21:54

DR-vært sagde op efter 27 år: Nu er afløseren fundetDR-vært sagde op efter 27 år: Nu er afløseren fundet

Afløseren er fundet i ugebladsbranchen.

storybild

Louise Gade Sig (i blå kjole) er den nye kvinde på vejr-holdet. Her sammen med Søren Jacobsen, Christian Cherry, Anja Fonseca og Mikael Jarnvig.

Når DR Vejret fremover sendes fra det nye studie i Aarhus, bliver det med en ny kvinde på holdet. Tv-kanalen har nemlig hentet journalisten Louise Gade Sig, der kommer fra en stilling i damebladsbranchen. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Nyansættelsen kommer efter, at to vejr-ikoner, Jesper Theilgaard og Anders Bartholdy, valgte at opsige deres respektive stillinger, da det blev meldt ud, at DR flytter deres vejrredaktion fra København til Aarhus i forbindelse med den store udrykningsmanøvre, som tv-stationen meldte ud i 2016, for at styrke DRs tilstedeværelse uden for hovedstaden.

Den nye vejrvært, Louise Gade Sig, kommer fra en stilling som journalist på ugeblad Alt for damerne, og skal fra 1. februar arbejde sammen med kendte ansigter som Christian Cherry, Mikael Jarnvig, Søren Jacobsen, Anja Fonseca og Nina Bendixen, der i øjeblikket er på barsel.

»Det er en kæmpe ære at komme med på holdet og fortælle danskerne om noget af det, der optager os allermest: vejret. Jeg er blevet oplært af DRs vejr-koryfæer Theilgaard, Jacobsen og Jarnvig og føler mig efterhånden godt klædt på,« siger vejrværten, der selv er vokset op i Vestjylland, og som glæder sig til at 'vende hjem' til fastlandet.

»Aarhus er en fantastisk by. Det nye studie ligger midt i byen, tættere på seerne, men samtidig tæt på naturen og vandet, så vi kan følge med i årstidernes skiften fra studiet. Det giver rigtig god mening. Helledusseda, hvor jeg glæder mig til at komme i gang for alvor,« siger hun ifølge pressemeddelelsen.

Onsdag den 31. januar sender Vejret sidste gang fra København. Den 1. februar er studiet rykket til Aarhus. Flytningen betyder, at vejrstudiet i København fra den 29. til den 31. januar bliver akkompagneret af en decideret 'vejrbil,' som kan hjælpe til i udsendelserne, når dele af studiet bliver pakket ned.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Cecilie og Jonas: Dette frygter vi at...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
Se billederne: Han gør alt for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx