Af Bo Poulsen,Jeppe Pedersen - 05/03-18 07:42

Mens du sov: Vild tale sluttede Oscar-showet af - 'jeg hyperventilerer'Mens du sov: Vild tale sluttede Oscar-showet af - 'jeg hyperventilerer'

I toppen af artiklen kan du se alle Oscar-vinderne fra i nat.

Årets oscar-vindere

Natten til mandag løb den 90. Oscar-uddeling af stablen. Her kommer en kort opsummering af nattens begivenheder.

  • Frances McDormand holdt en vild takketale, da hun vandt prisen for bedste kvindelige hovedrolle. »Jeg hyperventilerer, for jeg har nogle ting, jeg skal sige.  Jeg vil gerne takke Martin McDonagh. Vi er hooligans, men vi rydder op. Hvis alle de kvindelige nominerede vil rejse sig op,« sagde hun, mens alle kvinder rejste sig og lavede stående ovationer.
  • Warren Beatty og Faye Dunaway fik blandt andet muligheden for at gøre skaden god igen, da de for andet år i træk fik æren af at præsentere Oscaren for bedste film, efter de sidste år fik en kuvert med den forkerte vinder, som de læste op.
  • Derudover vakte 'West Side Story'-skuespilleren Rita Moreno opsigt i sin kjole på den røde løber. Det var selvsamme kjole, hun bar i 1962, hvor hun vandt en Oscar for bedste birolle.
  • Underholdningsreporteren Ryan Seacrest blev tilsyneladende ignoreret af flere kvindelige stjerner på den røde løber. Det sker formentlig efter anklager om seksuelle krænkelser er kommet frem i offentligheden.
  • Stjernerne Helen Mirren og Jane Fonda strålede på scenen, da de overrakte prisen for bedste mandlige hovedrolle.
  • Kobe Bryant skrev historie ved at blive den første basketball-spiller, der har vundet en Oscar. Det gjorde han for kortfilmen 'Dear Basketball', som han har skrevet. Men flere var forargede, da han er blandet ind i en sag om seksuelle krænkelser.
  • Og netop MeToo fyldte en stor del i showet. Eksempelvis lavede Jimmy Kimmel flere gange referencer til, at det var kvindernes år i år og var flittig til at nedgøre sit eget køn - med et smil på læben.
  • The Shape of Water var en af aftenens store Oscar-høstere. Filmen vandt fire heriblandt – Bedste instruktion og for Bedste film.
  • Derudover vandt Gary Oldman sin første Oscar for sin portrættering af Winston Churchill i Darkest Hour. Frances McDormand vandt en Oscar for sin rolle i 'Three Billboards Outside Ebbing Missouri.'
Læs, alt om natten Oscar-show herunder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Eriksen skal være nybagt far og...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx