Af Soudvenue/Mikkel Kofod - 02/10-14 17:18

Tre grunde til at se ’Homeland’Tre grunde til at se ’Homeland’

Da en bevæbnet krigsveteran fra krigen i Mellemøsten i sidste uge trængte ind i Det Hvide Hus, mindede det uhyggeligt meget om præmissen for serien ’Homeland’. Her vender en heltemodig krigsveteran hjem fra Mellemøsten efter otte års fangenskab, men en kvindelig officer får mistanke om, at han måske/måske ikke arbejder for al-Qaeda.

storybild

Claire Danes blev nomineret for en Emmy Award for beste skuespillernde i en dramaserie i juni. (Billede: Polfoto)

1. Claire Danes er suveræn som den skizofrene efterretningsofficer Carrie Mathison, der som den eneste får mistanke om, at den hjemvendte krigshelt Nicolas Brody måske arbejder for fjenden. Hun er klart en af de mest interessante kvindelige karakterer blandt alle de nye serier, der ellers typisk domineres af martrede, midaldrende mænd.

2. ’Homeland’ er produceret af de samme folk, der også stod bag thrillerserien ’24 timer’. ’Homeland’ har samme urimeligt nervepirrende spændingsniveau, men dens fjendebillede er langt mere nuanceret og stiller konstant spørgsmål ved, hvem vi kan stole på.

3. Serien udspiller sig bag kulisserne i CIA, Det Hvide Hus og antiterror-myndighederne. Det er helt grundlæggende spændende at få indblik i en verden, der normalt er hermetisk lukket for offentligheden. Og man får indblik i, hvordan en blond kvinde på egen hånd kan udføre en uautoriseret mission i Irak.

’Homeland’ kan streames på Netflix.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Solgt i hele landet: Spis ikke denne...
bt.dk
Medier: Weinstein anholdes fredag
bt.dk
Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Forsker: Disse jobs forsvinder i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx