Af - 15/01-14 18:00

Joy: Jeg blotter mig fuldstændigtJoy: Jeg blotter mig fuldstændigt

Et nyt realityprogram rammer sendefladen i aften.

storybild

Joy er kendt fra programmerne 'Singleliv' og 'Mig og min mor'. (Billede: Privatfoto)

Fans af realitygenren kan se en ny fødsel i rækken af programmer, når 'Selvoptaget' i aften har premiere på DR3.

Programmet følger Irina, Joy, Pernille, Ulven Peter og Nicolai, der er kendt fra diverse realityprogrammer.

Mx.dk har taget en snak med Joy, der i første afsnit viser sin kamp for at redde hunden Lukas.

Hej Joy. Hvorfor er du med i 'Selvoptaget'?
- Fordi jeg får mulighed for at vise nogle andre sider af mig selv, hvor jeg kan stå inde for det, der vises, da jeg selv har optaget det. Eksempelvis min kamp for medicin til min hund, det viser, hvilke ting man kan presse sig selv ud i for at ens hund skal leve.

Ulven Peter: Reality har kun givet succes
Ulven Peter: Reality har kun givet succes

Var du nervøs, inden du så programmet?
- Jeg har været rigtig nervøs, for jeg blotter mit privatliv fuldstændigt, men jeg var rigtig glad, da jeg så første program.

Først program er vinklet på, hvor hårdt det er at være realitystjerne, da man ikke kan få job osv. Er det oplevelser, du kan genkende?
- Jeg har haft flere dårlige oplevelser i forbindelse med praktikken på mit studie til pædagog. Det ene sted ringede de to uger inden, jeg skulle starte, hvor de fortalte, at de ikke kunne håndtere at have en offentlig kendt person ansat. Et andet sted var det et problem, at jeg havde fået lavet læber og lavede tv, de krævede også, at jeg lukkede min Facebook-profil. Det handlede om, at jeg er en offentlig person. De havde intet på mig.

DR3: Derfor bruger vi licens-kroner på reality-tv
DR3: Derfor bruger vi licens-kroner på reality-tv

Bliver man advaret om sådan nogle ting, inden man siger ja til at lave reality-tv?
- Jeg er aldrig blevet advaret. Man får at vide, hvad programmet skal handle om, og så kommer de med gode råd til, hvordan man skal agere over for journalister. Jeg har aldrig fået at vide, at min deltagelse ville kunne påvirke min uddannelse.

Når der er de her konsekvenser, hvorfor bliver du så ved?
- Jeg elsker at lave tv, og nogle idioter ude i samfundet skal ikke have lov at styre mit liv ved at sige, at man ikke kan være pædagog og lave tv samtidig.

DR-deltagere drikker egen urin og spiser grisehjerne
DR-deltagere drikker egen urin og spiser grisehjerne

Bør folkene bag programmerne advare deltagerne mere om, at reality-tv kan have negativ indflydelse på deres jobmuligheder?
- Hvis man siger til en ung 18-årig pige, der er vokset op med Paradise Hotel, at hun kan risikere, at der ikke er nogen, der vil ansætte hende, hvis hun laver reality, så tror jeg ikke, at det vil fise ind på lystavlen. Folk står jo i kø for at lave gratis tv eller eksponere sig selv, så selv hvis der var bedre rådgivning, så tror jeg ikke, at det vil påvirke dem. Det er nok noget andet, hvis der er tale om en 30-årig.

Har du fortrudt, at du begyndte at lave tv?
- Jeg er ærgerlig over nogle ting, men jeg fortryder ikke noget. Jeg elsker at lave tv og drømmer om i sidste ende at blive noget mere seriøst inden for tv. Jeg vil ikke lave reality hele tiden, jeg vil gerne have mit eget tv-program eller blive korrespondent. Jeg elsker at være på og udforske verden. Jeg vil gerne leve af noget, der har med mennesker at gøre, om det så er foran kameraet eller ansigt til ansigt som pædagog.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BT-journalist udsat for...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Så vildt bliver det i ‘Divaer i junglen’
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx