Af Niels Pedersen - 01/12-17 20:59; Opdateret: 01/12-17 21:40

DR's julekalender får seere op i det røde felt: 'Kæft en gang lort'DR's julekalender får seere op i det røde felt: 'Kæft en gang lort'

Der er bred utilfredshed at spore på de sociale medier over den norske julekalender, Danmarks Radio sender i år.

storybild

DR1 sender i år den norske julekalender Snefald med dansk tale.

For første gang nogensinde sender DR i år en udenlandsk produceret julekalender i bedste sendetid - og den falder bestemt ikke i alles smag.

Den norsk-producerede julekalender 'Snefald' får drøje hug af mange brugere på DR's Facebook-side. Især en ting er mange seere dybt skuffet over, nemlig synkroniseringen af stemmerne. Originalversionen er på norsk, men danske skuespillere har lagt stemmer til, så også familiens små kan følge med, men det er bestemt ikke faldet heldigt ud, mener flere seere.

Her er blot et udpluk af de adskillige utilfredse seeres kommentarer.

Der er dog også seere, som føler sig i rigtig godt selskab med 'Snefald', som handler om den forældreløse Selma, der bor hos den strenge Ruth og drømmer om at få sin egen familie, og havner i byen 'Snefald', der ligger i en helt anden dimension.

Der er normalt tradition for, at DR genudsender en god gammel kending i de ulige år og nye produktioner i de lige, men i år valgte DR i stedet at præsentere seerne for 'Snøfall', som julekalenderen hedder på originalsproget.

'Vi har et rigtigt godt samarbejde med Norges svar på DR, NRK, og i Norge viser de mange danske tv-serier, ligesom vi senest har sendt 'SKAM' med stor succes. Så jeg synes, det giver fin mening, at DR fortsætter med det gode nordiske samarbejde – også når det kommer til julekalendere,' siger Pil Gundelach Brandstrup.

Det er 10 år siden, DR1 sidst sendte en udenlandsk julekalender, men der var det altså ikke i bedste sendetid, som er klokken 19.30. Der kunne danskerne se den ligeledes norske julekalender 'Jul i Svinget' klokken 17.30. Så man har altså aldrig før sendt en udenlandsk julekalender i bedste sendetid før nu.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter vanvittig målfest: Brøndby...
bt.dk
Kammeradvokaten afslører om Stein...
bt.dk
Tv-indslag om Danmark vækker vrede:...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx