Af - 15/04-16 12:26

Burhan G efterlyste 'Den eneste ene 2': Se Susanne Biers svarBurhan G efterlyste 'Den eneste ene 2': Se Susanne Biers svar

Den eneste anden?

Bildstrecke im Grossformat »

For halvandet år siden skrev Burhan G den 1. november på Twitter:

- Hvis Susanne Bier laver 'Den eneste ene 2', så har jeg sangene klar.

Han fik aldrig noget svar. Indtil nu.

Dronning Margrethe fester i aften med de kendte: Se hvem der var med sidste gang
Dronning Margrethe fester i aften med de kendte: Se hvem der var med sidste gang

Det er i dag 17 år siden, at 'Den eneste ene' havde premiere, og ifølge internettet solgte over 800.000 biografbilletter. Måske det var på tide med en opfølger? Måske med soundtrack af Mr. 'Tættere på himlen'?

- Haha, hvor sjovt. Det er klart, når noget har været en kæmpe succes, så tænker man, at man burde lave en efterfølger. Vi har haft det oppe at vende, men vi har ikke haft den rigtige historie til det. Så det ved jeg ikke. Men jeg vil gerne høre sangene, siger Susanne Bier til metroxpress.

FILMANMELDELSE: Årets feel bad-film
FILMANMELDELSE: Årets feel bad-film

Burhan G er for tiden på barsel, så da metroxpress spørger, om han i dag så kan levere sangene til Susanne Bier, får vi intet svar.

Vi stiller i stedet Susanne Bier et tankeeksperiment:

Tanke-eksperiment 1:

Hvis du skulle lave en tv-serie ud af en af dine film, hvilken ville så være oplagt?

- Hm...Den der umiddelbart er mest velegnet vil nok være 'Efter brylluppet'. Den har en meget distinkt historie med nogle distinkte karakterer, som ville kunne udvides. Hermed ikke sagt, at det ville være muligt, eller at jeg har planer om at gøre det.

Tanke-eksperiment 2:

Hvis du skulle lave en film om en historisk person. Hvem skulle det være?

- Jeg ville frygtelig gerne have lavet en film om Marie Antoinette, men det er ikke så mange år siden, at den blev lavet. Det kunne også være sjovt at lave noget om de kinesiske kejsere. Personerne skal helst være så langt tilbage i historien, at der vil være plads til fortolkning, uden at man kan sammenligne med tv-klip.

Den 56-årige filminstruktør, der er kendt for film som 'Efter brylluppet', det Oscar-vindende drama 'Hævnen' og førstnævnte 'Den eneste ene' har kastet sig ud i en ny genre: TV-serier.

Søndag aften debuterer hun på DR1 med tv-serien 'Natportieren', der er baseret på John Le Carrés spionroman 'The Night Manager' med den engelske stjerneskuespiller Tom Hiddleston i hovedrollen. En serie der allerede har gået sin sejrsgang på BBC i Storbritannien.

- Det er uden sammenligning det største, jeg har prøvet. Det har været sjovt og stimulerende, men også hårdt arbejde. Det er en kæmpe historie at holde styr på – ligesom at have tre skakbræt i hovedet på én gang. Og Hugh Laurie og Tom Hiddleston havde kun et tidsrum på tre måneder, hvor de kunne samtidig, så det var om at holde tungen lige i munden, fortæller Susanne Bier, der de sidste par år har fået øjnene seriøst op for tv-serier:

- Tv har jo bare været så sindssygt godt de sidste fem år og efterhånden er Netflix det eneste, jeg ser. Det er et par år siden, at jeg begyndte at gå med tanken om at prøve det af.

Dansk stjerneinstruktørs nye film flopper trods Jennifer Lawrence
Dansk stjerneinstruktørs nye film flopper trods Jennifer Lawrence

Ud over at være instruktør på 'Natportieren', er Susanne Bier også krediteret som executive producer. Det betyder, at hun har haft total kunstnerisk frihed til projektet.

- Som executive producer har man det afgørende ord i den kreative proces. Det er ret vigtigt, at man har det som instruktør. Så det var en del af aftalen, da jeg sagde ja til at være med.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Ballade internt i regeringen: Var det...
bt.dk
Kan det betale sig at købe en brugt...
bt.dk
Fire år efter et af de største...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx