Af - 05/10-16 16:14

TV: Skuespiller og rapper siger farvel til landet, der snart druknerTV: Skuespiller og rapper siger farvel til landet, der snart drukner

Skuespiller Christopher Læssø og rapperen Sivas har besøgt øriget Kiribati, der snart oversvømmes og forsvinder fra jorden på grund af klimaforandringerne.

Se klip fra det nye DR3-program 'DR3 siger favel' her. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Onsdag aften ruller det nye DR3-program 'DR3 siger farvel' over skærmen, hvor et hold kendte danskere rejser ud til forskellige steder i verden.

Her skal de tage afsked med blandt andet dyrearter og natur, der går tabt på grund af klimaforandringer, og fordi klodens forbrug konstant stiger.

I første afsnit er det skuespiller og tv-vært Christopher Læssø og rapperen Sivas, der er taget til det lavtliggende ø-rige Kiribati, hvor lokalbefolkningen er truet af havstigninger på grund af klimaforandringerne. Om 50 år vil hele øriget nemlig være oversvømmet.

Sammen med professor og eventyrer Rane Willerslev oplever Christopher Læssø og Sivas, hvad kommende generationer aldrig kommer til at se.

Christopher Læssø, Sivas og Rane Willerslev. Foto: DR Kultur.

På turen hjælper de blandt andet en lokal fisker og hans kone med at bygge en mur af sten, der skal beskytte deres hjem mod det stigende hav, der snart vil oversvømme deres hjem.

Og det har gjort indtryk på Christopher Læssø.

- Det var ret specielt at møde en lokal fisker, som knokler for føden, men som også hver dag bruger hårde timer på at holde døden væk fra livet. Det var ret unikt, fortæller han til metroxpress.

- Det er svært som dansker at sætte sig ind i deres problematik, men når man så ser det rigtigt med egne øjne, så går det op for én at det rent faktisk er virkeligt.

Foto: DR Kultur

Han var ikke i tvivl om, at han gerne ville være med til at sætte fokus på problemet, der for mange ligger fjernt.

- Jeg havde aldrig nogensinde hørt om landet før, men det gav mig en chance for at få et indblik i noget, der ligger så fjernt fra det, som jeg selv kommer fra, siger han.

Du kan sige farvel med DR3, når det første ud af seks programmer bliver onsdag den 5. oktober klokken 21:00 på DR3.

Foto: DR Kultur

Klima-organisationer frygter at 2025-plan øger CO2-udlsip
Klima-organisationer frygter at 2025-plan øger CO2-udlsip

Atmosfærens syreniveau er det laveste i 80 år
Atmosfærens syreniveau er det laveste i 80 år

Regeringen vil effektivisere forsyning for seks milliarder
Regeringen vil effektivisere forsyning for seks milliarder


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx