Af Laura Rode Nygaard - 28/09-17 20:34

Ingen forstod DR-konkurrence på Instagram: Nu skriger nettet af grin over svareneIngen forstod DR-konkurrence på Instagram: Nu skriger nettet af grin over svarene

DR lod sig misforstå gevaldigt, da de udskrev en konkurrence blandt deres yngste seere.

storybild

Modelfoto

Har du et bud på en pris til en bog, spurgte DR Ultra i forbindelse med den kommende børnelitteraturpris Orlaprisen 2017. Og det havde kanalens unge seere helt bestemt.

20 kroner, lød det første bud på Instagram, hvor spørgsmålet blev stillet.

Det næste lød på 120 kroner. Så 70.

Og siden er det kun væltet ind med andre mere eller mindre gode bud på 'en pris til en bog'.

F.eks foreslår et af børnene en pris på '100 eller 50 kroner'. 'For så kan selv dem med ikke de fleste peng3 købe den,' lyder begrundelsen.

Men det var nok ikke lige det, DR mente, da de bad børnene opfinde en bogpris i forbindelse med Orlaprisen 2017.

Orlaprisen, som bliver uddelt i oktober, har allerede fire kategorier: 'Bedste handling', 'Bedste bog man bliver klog af', 'Bedste tegning' og 'Bedste karakter', men DR Ultra, som bl.a. står bag prisen, kaster nu bolden op til børnene, som selv kan komme med deres bud på en femte bogpris.

Som eksempler nævner DR selv på deres hjemmeside 'Bedste skurk, Skøreste forfatter-hår, Bedste ord på side 8 i en bog osv. osv.'. Så mens de formentlig sidder og kløer sig i håret hos tv-stationen over de mange bogstavelige bud på en pris, så skriger internettet af grin.

Twitter-brugeren Oskar Enemark, der selv er journalist på DR Børn/Unge, delte onsdag et screenshot af det misforståede opslag og børnenes skønne svar på det sociale medie, og opslaget har i skrivende stund fået flere hundrede likes samt kommentarer fra voksne brugere, der nærmest græder af grin over ungerne.


Siden har DR ændret formuleringen i deres spørgsmål fra 'skriv dit bud bud på en pris, du gerne vil give en bog' til 'et bud på en titel på en pris, du gerne vil give en bog.'

Orlaprisen 2017 bliver uddelt på den Internationale Børnelitteraturfestival - Hay Festival Aaarhus 2017, som løber af stablen i oktober på DOKK1 i Aarhus 29. oktober.

Metroxpress har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra DR.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vidste du det? 'Nybygger' er i...
bt.dk
Se den overraskende gestus her:...
bt.dk
DMI: Vejret bliver endnu værre - her...
bt.dk
Se videoen: Modellen Joy går nøgen på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx