26/09-13 15:24; Opdateret: 26/09-13 16:20

Vinterberg skal på jagt efter en OscarVinterberg skal på jagt efter en Oscar

Thomas Vinterberg 'Jagten' er Danmarks bud på en Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film.

storybild

(Billede: Marc Casolani/Demotix/Corbis)

Thomas Vinterbergs spillefilm 'Jagten' med skuespilleren Mads Mikkelsen i hovedrollen er Danmarks bud på en nominering til en Oscar for bedste fremmedsprogede film, når filmpriserne bliver uddelt i Hollywood 2. marts næste år.

Filmen om en pædagog, der kommer under mistanke for pædofili, er som ventet blevet valgt frem for dokumentarfilmen 'The Act of Killing' og spillefilmen 'Nordvest'.

LÆS OGSÅ: Filmeksperter: Danmark kan vinde Oscar

Administrerende direktør i Det Danske Filminstitut, Henrik Bo Nielsen, oplyser, at 'Jagten' er blevet indstillet af en enig komité, der består af medlemmer fra filmbranchen og filminstituttet.

- For det første er det er en utroligt god historie, og for det andet er det, fordi den er fortalt på en måde, så et internationalt publikum - og måske også især et amerikansk publikum - har en chance for at forholde sig til filmen.

- Det handler også om troen på, at noget har en chance, og her har instruktøren (Thomas Vinterberg, red.) om jeg så må sige noget i banken, altså et navn, der vil stå sig godt, siger Henrik Bo Nielsen til Ritzau.

Desuden har det spillet ind, at skuespilleren Mads Mikkelsen fik prisen som bedste mandlige hovedrolle ved filmfestivalen i Cannes sidste år.

- Derfor er der mange faktorer, der spiller ind. 'Jagten' er så stærk, at den stak ud fra de andre film.

- Det er vores opgave at finde den film, der egner sig til at trænge igennem i akademiet, siger Henrik Bo Nielsen, der også er formand for den danske Oscar-komité.

LÆS OGSÅ: Sheen: Ja, jeg filmer med Vinterberg

Hvilke film, The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, nominerer til Oscar-priserne, offentliggøres 16. januar.

Komitéen, der har indstillet filmen, består - foruden Henrik Bo Nielsen fra filminstituttet af repræsentanter fra filmproducentforeningen, filminstruktørerne, danske filmfotografer og filmmedarbejderforeningen samt danske biografer.

'Jagten' havde dansk premiere 13. januar i år, og er ifølge filminstituttet blevet set af 673.000 biografgængere. Den er dermed blandt de tre bedst sælgende danske spillefilm i biograferne de seneste fem år.

Filmen er produceret af Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Neymar til Madrid? Nu sætter Ronaldo...
bt.dk
Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Har du også fået en masse af disse...
bt.dk
Kender du ham? Brød ind til kvinde og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx