Af - 12/04-16 11:43

Charlize Theron: - Kald mig bare en kællingCharlize Theron: - Kald mig bare en kælling

Den Oscar-vindende skuespillerinde Charlize Theron er aktuel som den onde dronning i ‘The Huntsman: Winter’s War’. Metroxpress har talt med hende om kvinders fremgang i Hollywood.

Bildstrecke im Grossformat »

I den nye fantasyfilm ‘The Huntsman: Winter’s War’ får jægeren sin sag for. Han kæmper nemlig ikke bare mod én kvinde, men hele tre kvinder.

En af dem er den onde dronning, som vi kender fra eventyret om Snehvide. Hun bliver spillet af Charlize Theron.

Det er ikke første gang, hun spiller en hårdtslående kvinde. Sidste år gav hun den maks gas i ‘Mad Max: Fury Road’. Og hun elsker det.

- Det er en kæmpe misforståelse, at kvinder ikke kan lide store actionfilm. Jeg tror, Hollywood har mistet milliarder af dollar ved at tænke sådan og ikke markedsføre film til kvinder, lyder det fra den 40-årige skuespillerinde, der oprindeligt kommer fra Sydafrika.

- 10 gange flere kvinder er kommet hen til mig for at fortælle, hvor meget de elsker ‘Mad Max’. Mødre fortæller, at de har opkaldt deres døtre efter min karakter i filmen, fortæller hun.

Charlize Theron mener, at der i øjeblikket bliver skrevet flere gode roller til kvinder i Hollywood, men branchen har stadig ikke helt opnået ligestilling.

- Hollywood er meget hårdere ved kvinder, hvis deres film flopper. Jeg har været vidne til mange mandlige skuespillere, der har det ene flop efter det andet, men de bliver stadig opfattet som et brand, siger hun.

Hun mener, at filmen ‘The Huntsman’ – selv om den foregår i et fantasiunivers – har et tema, som mange unge kvinder kan identificere sig med i nutiden.

Hollywood-stjerner i Danmark: København burde få en Oscar
Hollywood-stjerner i Danmark: København burde få en Oscar

- Den kvindelige hovedperson (spillet af Jessica Chastain, red.) er ikke drevet af kærlighed og romantik. Det er jægeren (Chris Hemsworth, red.), og det plejer vi ikke at se på film, siger Charlize Theron.

“Kald mig bare en kælling, men aldrig højrøvet”

I den nye film er den onde dronnings værste mareridt, at hun ikke forbliver den skønneste i verden. I virkeligheden er Charlize Theron bange for ikke at kunne finde ind til sine karakterer, når hun står foran kameraet.

- Nogle gange har jeg denne her frygt for, at jeg dukker op på settet og ikke kan finde min karakter, eller at jeg ikke har arbejdet hårdt nok. Sådan en frygt havde jeg på ‘Mad Max’, fordi den film blev lavet på en meget anderledes måde, end de film jeg har lavet de sidste 20 år, siger skuespillerinden.

- Men man vil gerne finde den slags materiale, hvor man vågner om morgenen og tvivler på, om man overhovedet kan gøre det. At man finder noget nyt efter 20 år, som man ikke har lavet før.

SLUT: Dette Hollywood-par er gået fra hinanden
SLUT: Dette Hollywood-par er gået fra hinanden

Hun går aldrig på arbejde med følelsen af, at hun kan det hele og er bedre end andre, selv om hun har så mange års erfaring.

- Jeg kommer fra et land, hvor vi ikke er højrøvede. Jeg er mange ting - du kan kalde mig en kælling - men jeg er den mest taknemmelige person i verden. Den del har jeg ikke mistet af mig selv.

LÆS OGSÅ: Se billedet: Lækker Hollywood-stjerne tager selfie med Lukas Graham

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx