Af - 12/10-16 18:18

Ny shitstorm? Se hvad der kan gå galt i 'Den store bagedyst' i aftenNy shitstorm? Se hvad der kan gå galt i 'Den store bagedyst' i aften

DR og ’Den store bagedyst’ endte i en regulær shitstorm sidste onsdag, da dommerne sendte DSB-medarbejderen Gunnar Weinhardt ud for ikke at have lavet en ’mandig’ kage. I aften er temaet chokolade.

Bildstrecke im Grossformat »

Søren Olsen er redaktør på ’Den store bagedyst’ og fik i sidste uge ualmindelig travlt med at forklare sine seere, at der altså ”bare” er tale om underholdning, og at man ikke skulle lægge noget i, at dommerne sendte en homoseksuel ud af programmet for at have lavet en for ’umandig’ kage.

- Det var ret overvældende. Vi havde jo ikke i vores vildeste fantasi regnet med, at et program, der i bund og grund handler om at bage kager, skulle blive genstand for en ophedet debat om homofobi, sexisme og køn på de sociale medier, i lederspalter og i stort set samtlige danske medier. Det havde jeg ikke forudset, fortæller Søren Olsen til metroxpress en uge efter ’kage-gate’.

'Den store bagedyst' giver 'Vild med dans' råd: Sådan får I flere seere
'Den store bagedyst' giver 'Vild med dans' råd: Sådan får I flere seere

Har I set aftenens udsendelse igennem en ekstra gang for at tjekke, om der kan være en ny shitstorm på vej?

- Ja, selvfølgelig har vi givet det en tanke, hvad vi har i de kommende programmer. Men altså, vores program handler jo om godt humør og om at bage kager, så der har ikke rigtig været noget.

Hvad er temaet i aften?

- Chokolade. Vi er jo glade for, at vores seere engagere sig så meget, at det kan få følelserne på højkant, men det er svært at forestille sig, at chokolade kan bringe sindene så meget i kog som sidste uges program.

Hvis det alligevel går galt, har I også lidt rutine til at håndtere det denne gang?

- Ja, det kan man sige, hehe.

'Bagedyst'-Gunnar: 'Sådan var min egen polterabend'
'Bagedyst'-Gunnar: 'Sådan var min egen polterabend'

Selvom Søren Olsen ikke regner med, at aftenens afsnit af 'Den store bagedyst' kan starte en ny shitstorm, har metroxpress alligevel spurgt de to 'Bagedyst'-eksperter Tue Blædel og Tony Scott fra P3, hvilke faresignaler de ser ved aftenens chokolade-tema.

Hver onsdag er de værter for en tv-klub på Twitter under hashtagget ’TueogTonysTVKlub, hvor de diskuterer programmet ned til mindste detalje, og de er ikke i tvivl: Chokolade er oplagt til en shitstorm.

- Hvorfor har hvid og mørk chokolade for eksempel altid været adskilt? Jeg håber heller ikke, der har været afrikanske børnearbejdere inde over, siger Tue Blædel.

- Jeg tør slet ikke tænke på det raseri, der vil opstå, når foreningen af danske mælkeallergikere finder ud, af at Mette Blomsterberg og co. promoverer mælkechokolade i bedste sendetid. Og hvad nu, hvis hun siger, at hun altid bedre har kunne lide hvid chokolade?, lyder det fra Tony Scott.

- Der er mørk chokolade, og der er hvid chokolade, men ingen gul eller rød chokolade. Jeg forudser stor forargelse blandt asiater og indianere, siger Tue Blædel.

- Vi må se, om tandlæge Sune laver en sukkerfri chokoladekage. Så går alle danskere amok – på nær spelt-forældrene på Østerbro, slutter Tony Scott.

Mette Blomsterberg efter 'kage'-drama: - Jeg er IKKE homofobisk
Mette Blomsterberg efter 'kage'-drama: - Jeg er IKKE homofobisk

LÆS OGSÅ: STÆRKE BILLEDER: Se hvad der sker når man googler 'polterabend kage'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx