Af Thomas Brunstrøm - 10/04-15 13:05

FILMANMELDELSE: 'The DUFF' er en forudsigelig ungdomskomedieFILMANMELDELSE: 'The DUFF' er en forudsigelig ungdomskomedie

Filmen er lidt ‘Cluesless’, lidt ‘She’s All That’, lidt ‘Never Been Kissed’ og lidt… alle amerikanske high school-komedier.

storybild

Mae Whitman (kendt fra bl.a. ‘Arrested Development’) spiller den socialt udfordrede Bianca. (Billede: UIP)

En ‘DUFF’ er amerikansk slang for ‘Designated Ugly Fat Friend’ – den grimmeste i en venneflok, der mest skal få de andre til at fremstå mere attraktive. Bianca opdager, at hun er sine lækre veninders DUFF og beslutter sig for at ændre på det.

FILMANMELDELSE: 'Idealisten' er udramatisk jagt på sandheden
FILMANMELDELSE: 'Idealisten' er udramatisk jagt på sandheden

FILMANMELDELSE: Fattigmands-‘Hunger Games’
FILMANMELDELSE: Fattigmands-‘Hunger Games’

Det kommer der en film ud af, der er lidt ‘Cluesless’, lidt ‘She’s All That’, lidt ‘Never Been Kissed’ og lidt… alle amerikanske high school-komedier.

FILMANMELDELSE: Sean Penns biceps redder hele verden
FILMANMELDELSE: Sean Penns biceps redder hele verden

FILMANMELDELSE: Pastelfarvet kedsomhed
FILMANMELDELSE: Pastelfarvet kedsomhed

‘The DUFF’ skiller sig ikke for alvor ud, bortset fra at der er flere referencer til sociale medier. Det er enkelte steder ret sjovt, som da tre piger under et skænderi harmdirrende unfriender og un-follower hinanden. Til gengæld er der også et par scener, der viser, at manuskriptforfatteren ikke altid helt ved, hvordan sociale medier præcis fungerer. Og et par ganske charmerende præstationer af Mae Whitman og Robbie Amell i hovedrollerne formår ikke helt at dække over, at filmen er ret ujævn, ikke så sjov som den kunne have været og forsynet med en ret banal morale, der til gengæld bliver bøjet mere end rigeligt i neon.

Instruktør: Ari Sandel. Med: Mae Whitman, Robbie Amell

3/6 stjerner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx