Af - 13/11-16 15:05; Opdateret: 13/11-16 16:13

Ny tv-serie om terror: - Vi menneskeliggør en vanvittig situationNy tv-serie om terror: - Vi menneskeliggør en vanvittig situation

‘Gidseltagningen’ skildrer en af danskernes største frygt. En tilfangetagelse i den københavnske metro.

KOM MED PÅ SETTET AF 'GIDSELSTAGNINGEN' I VIDEOEN HEROVER

Kanal 5 vil konkurrere med DR, når de til foråret kommer med deres helt eget bud på en ny dramaserie ved navn ‘Gidseltagningen’.

I serien bliver 15 danskere taget som gidsel i den københavnske metro, og man følger deres rædsler og politiets forsøg på at redde dem.

Skuespillerne Paprika Steen, Sarah Hjort Ditlevsen, Johannes Lassen og Dar Salim spiller henholdsvis journalist, politikvinde, PET-leder og gidsel i serien, og de mener alle, at ‘Gidseltagningen’ er realistisk.

Frankrig markerer etårsdagen for dødelige angreb i Paris
Frankrig markerer etårsdagen for dødelige angreb i Paris

- Som manuskriptet er skrevet, synes jeg, det er ret troværdigt. Hvis det skete i virkeligheden ville vi være førstegangs ofre for det, så der foregår en masse kaos,” siger Paprika Steen.

Hele holdet bag serien har snakket med mennesker, der enten har været tæt på en gidselsituation eller vil være det, hvis det nogensinde sker i Danmark.

Blandt andet har skuespillerne snakket med Daniel Rye, der var gidsel hos Islamisk Stat for at forstå, hvad man går igennem, når man er taget til fange.

S: Vi skal samarbejde med Trump om terror og handel
S: Vi skal samarbejde med Trump om terror og handel

- Det er et emne, som optager folk. Så det er en meget god kortlægning af, hvordan det ville se ud hos medierne, politiet og nede hos gidslerne. Vi menneskeliggør en vanvittig situation, så det ikke bare bliver det onde mod det gode, siger Dar Salim.

For skuespilleren Johannes Lassen har forberedelserne også været fysiske, fordi han spiller en tidligere soldat i serien.

Politiets fotovogne kommer mindre ud på gaden
Politiets fotovogne kommer mindre ud på gaden

- Jeg har lært, hvordan man rydder et rum og sovet i telt i skoven. Vi har forsøgt ned til mindste detalje at skabe en ægthed, siger Johannes Lassen.

‘Gidseltagningen’ får premiere på Kanal 5 til foråret. Serien består af otte afsnit.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu bliver det alvor: Det skal...
bt.dk
Magnussens rival gør comeback: Får ny...
bt.dk
Dronningen rejser væk på ferie
bt.dk
'X Factor'-Andreas gennemgik...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx