Af - 04/12-16 14:14

10 ting du ikke vidste om ‘Alletiders jul’10 ting du ikke vidste om ‘Alletiders jul’

JULEKALENDER: Hver dag i december kigger vi tilbage på en gammel tv-julekalender og serverer facts som du kan underholde med under julefrokosten. Vidste du for eksempel at…

Bildstrecke im Grossformat »

Originale rekvisitter


Selvom julekalenderen er filmet i et studie i Taastrup, så brugte de mange rekvisitterne fra det rigtige rigsarkiv inklusiv bøger og den glasmontre, hvori guldhornene engang lå, skrev BT i 1994.

Effektiv slankekur


Jan Linnebjerg, der spiller Pyrus, fortalte til BT i 1994, at det var så varmt i studierne, at han tabte fem kilo på to dage under optagelserne.

Her er ALLE årets julekalendere: Skal du sidde klar foran tv'et?
Her er ALLE årets julekalendere: Skal du sidde klar foran tv'et?

Ville ikke sættes i bås


Jan Linnebjerg sagde i 1994 til BT, at han ikke håbede, at han ville blive sat i bås som Pyrus. “Jeg håber, jeg er så dygtig, at jeg kan andre facetter. Jeg har spillet Holberg, Shakespeare og Strindberg, men der er selvfølgelig altid en risiko for, at man forbinder mig med ‘julenissen’ og tror, at jeg kun kan spille nisse’.

Syg af succes


Karen Gardelli, der spiller julens gudinde Freja, fortalte i 2004 til Ekstra Bladet, hvordan hun sommeren efter ‘Alletiders jul’ blev psykisk syg og indlagt på den lukkede afdeling. Presset over at blive berømt, skulle gøre sin uddannelse færdig og en veninde der døde af kræft blev for meget for den unge skuespiller.

Mest sete julekalender nogensinde


1,4 millioner danskere så gennemsnitligt med hver aften i december i 1994, hvilket gør ‘Alletiders jul’ til den mest sete julekalender nogensinde.

Stakkels Pyrus: Spiser verdens stærkeste chili
Stakkels Pyrus: Spiser verdens stærkeste chili

Dennis Knudsen


Ifølge Fyns Amts avis var det kendis-frisør Dennis Knudsen, der fandt på Pyrus’ udseende med omvendt nissekasket og røde kinder.

Sure forældre


I 1994 var man ikke vant til julekalender klokken 20.00 om aftenen. Derfor blev TV2 ramt af telefonstorm fra vrede forældre, som mente, at ‘Pyrus’ blev sendt alt for sent til deres børns sengetid.

Forkert rigsarkiv


Den 18. december 1994 gjorde en Iørn Piø fra Dansk folkemindesamling i et læserbrev i BT TV2 opmærksom på, at der i virkeligheden slet ikke står noget om julen i rigsarkivet, men i hans arkiv under kulturministeriet.

Hemmeligt afsnit


Den 30. november 1995 sendte TV2 et optakts-afsnit til julekalenderen ‘Alletiders Nisse’, hvor man blandt andet får at vide, hvordan Gyldengrød fik sit navn af julemanden. Afsnittet er ikke blevet sendt siden.

Husker du Gyldengrød fra 'Alletiders nisse'? Sådan har han det i dag
Husker du Gyldengrød fra 'Alletiders nisse'? Sådan har han det i dag

'South Park'


Danmark spiller en stor rolle i den 20. sæson af den amerikanske tegneserie ‘South Park’. I et afsnit portrætteres danskerne som et syngende nissefolk, og her har South Park-skaberne stjålet sangen ‘Tjing tjang tjing’ fra ‘Alletiders jul’.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprins Frederik talte om sin fars...
bt.dk
Teenager voldtaget på festplads:...
bt.dk
I smerter før storstilet arrangement:...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx