Af Mikkel Kofod - 28/04-16 03:43

Tre grunde til at se ’Natportieren’ på DR1Tre grunde til at se ’Natportieren’ på DR1

Som stilfuldt, afdæmpet og psykologisk troværdig spionthriller er ’Natportieren’ alt det, ’Game of Thrones’ ikke er – men har dog også en dansker i en central position.

storybild

(Billede: PR)

Den er fløjet lidt under radaren herhjemme, hvor premieren på sjette sæson af ‘Game of Thrones’ har domineret mediebilledet, men ‘Natportieren’ på DR1 er et glimrende alternativ til dem, der ikke er ramt af fantasy-feber.

Mads Mikkelsen og Thomas Vinterberg får fransk ridderpris
Mads Mikkelsen og Thomas Vinterberg får fransk ridderpris

Tre grunde til at se ’Natportieren’


Danskeren, det drejer sig om, er naturligvis vores seneste danske Oscar-vinder, Susanne Bier. Hun har instrueret alle seks afsnit, og selv om det desværre hører til sjældenhederne, at en kvinde får lov til at lave en hel krimithriller, kan Susanne Biers fornemme sans for karakterer mærkes i alle roller. Ingen bliver bare staffage, som det ellers ofte sker i den slags serier.

Færre film for pengene: Så meget er Netflix skrumpet på ét år
Færre film for pengene: Så meget er Netflix skrumpet på ét år


I hovedrollen som den gådefulde, men handlekraftige natportier Jonathan Pine, der uforvarende hvirvles ind i en sag om international våbenhandel, ses Tom Hiddleston. Han er ikke verdens største navn, men det bliver han muligvis snart, for han er tippet til at blive den næste James Bond-skuespiller. Og i ’Natportieren’ viser han på fornem vis han, at han besidder de klassiske Bond-dyder.

NEDTUR: Birgitte Hjorts HBO-serie sablet ned af anmelderne
NEDTUR: Birgitte Hjorts HBO-serie sablet ned af anmelderne


‘Natportieren’ er baseret på den britiske krimimester John le Carrés bog af samme navn. Bogen er fra 1993, og serien bærer tydeligt præg af et fortælletempo fra en anden tid. Det er virkeligt rart at se en tv-serie, der tager sig tid til historien og den psykologiske grundighed, der er afgørende for, at man gider hænge på gennem alle seks afsnit.

’Natportieren’ kan streames på Dr.dk

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx