12/01-15 06:13

Clooney og hustru hylder satiremagasin ved filmfestClooney og hustru hylder satiremagasin ved filmfest

Clooney og hustru hylder satiremagasin ved filmfest Mange af deltagerne ved Golden Globe-prisfesten viser solidaritet med ofrene for angrebet på Charlie Hebdo.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Hollywood-stjernen George Clooney er ved søndagens uddeling af Golden Globe-priserne en blandt mange skuespillere, som offentligt viser deres støtte til det franske satiremagasin Charlie Hebdo efter sidste uges angreb i Paris.

Clooney bar en "Je Suis Charlie"-nål på sin smokingjakke, da han ankom til festen på Hilton Hotel i Beverly Hills i Los Angeles.

"Jeg er Charlie"-sloganet udtrykker støtte til presse- og ytringsfrihed verden over, og den franske version er blevet et af de mest anvendte hashtags nogensinde på Twitter.

Galleri: De fik hinanden i 2014
Galleri: De fik hinanden i 2014

Clooneys hustru, Amal Clooney, havde et "Je Suis Charlie"-emblem på sin håndtaske.

Skuespilleren William H. Macy, der er nomineret til en Golden Globe som bedste skuespiller for sin rolle i tv-komedien "Shameless", udtrykte sin støtte til sagen på den røde løber, og det samme gjorde stjernerne Helen Mirren og Kathy Bates.

Christian Bale har fået nok: Klynkende Clooney keder mig
Christian Bale har fået nok: Klynkende Clooney keder mig

Den franske komponist Alexandre Desplat, der er nomineret i kategorien for bedste musik - til filmen "Imitation Game" - mindedes også ofrene for sidste uges massakre ved at holde et skilt med Charlie-slagordet op på den røde løber.

Dermed slutter Hollywood-stjernerne sig til millioner af mennesker verden over, der søndag var på gaden for at demonstrere mod terror og ekstremisme og for at ære de 17 ofre for de seneste dages islamistisk terror.

LISTE: Her er Clooneys vilde krav til bryllupsgæsterne
LISTE: Her er Clooneys vilde krav til bryllupsgæsterne

I Frankrig alene var 3,7 millioner mennesker mødt op ved forskellige arrangementer, og verdens ledere gik arm i arm i optog sammen med mellem 1,2 og 1,6 millioner mennesker i hovedstaden Paris.

Over tre dage udspillede der sig et blodigt drama i Paris. 17 ofre og tre gidseltagere blev dræbt.

/ritzau/Reuters


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx