Af - 11/04-16 09:14

Mikkel Boe Følsgaard: -Sådan mistede jeg mine benMikkel Boe Følsgaard: -Sådan mistede jeg mine ben

'Arvingerne'-stjernen Mikkel Boe Følsgaard er filmaktuel i 'De standhaftige' som soldaten Thomas, der mister benene på en mission i Afghanistan. Her forklarer han, hvordan man spiller uden ben.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvad kan en stor, stærk soldat lære af en lille fin balletdanserinde? En hel del viser det sig nu.

I 2009 da sårede danske soldater begyndte at vende hjem fra Afghanistan med manglende lemmer, fik man den geniale ide at lade balletdansere være inde over genoptræningen. Med udgangspunkt i pilatesøvelser kunne de lære krigsveteranerne at lære at gå på ben-proteser, og det er der nu kommet en film ud af med den tidligere balletstjerne Cecilie Lassen og 'Arvingerne'-stjernen Mikkel Boe Følsgaard i hovedrollerne.

Pilou Asbæk i krig for tredje gang: - Ærgerligt Mads har snuppet 'Star Wars'
Pilou Asbæk i krig for tredje gang: - Ærgerligt Mads har snuppet 'Star Wars'

- Jeg kendte ikke til ordningen (projektet hedder 'Danish Wounded Warriors', red.) før vi gik i gang. Det tror jeg faktisk ikke, der er så mange der gør, og derfor synes jeg, det er en vigtig film. Det kan forhåbentlig starte en debat om, hvordan vi bedst muligt hjælper krigsveteraner, når de kommer hjem, fortæller Mikkel Boe Følsgaard, om sin aktuelle rolle i filmen 'De standhaftige'.

Under sandet vinder Robert for årets film
Under sandet vinder Robert for årets film

Han fik stor hjælp af pilatesinstruktøren Jojo Bowman og den tidligere soldat Christian S. Richardson til at finde ind i rollen som benløs soldat. En rolle der krævede en god portion indlevelse, når man ikke har et Hollywood-budget i ryggen.

- Det var en kæmpe udfordring at spille uden ben. Havde det været en stor Hollywood-film, havde vi haft uanede mængder penge. Så kunne jeg bare have fået nogle grønne strømper på og klaret resten i post-produktionen. Vi måtte i stedet bruge en masse snydetricks med huller til benene, og så lavede vi splitscreen mellem mig og Christian, der som tidligere soldat havde fået sprængt benene af. Jeg synes faktisk, det lykkedes rigtig godt, og når man ser filmen, tror man på det.

LÆS OGSÅ: TV: Kendte støtter op om folkevandring for flygtninge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx