Af - 03/04-14 15:40

Zangenberg om ny serie: Jeg er vild med vampyrerZangenberg om ny serie: Jeg er vild med vampyrer

De drikker ikke blod, men alligevel er søskendeparret Sofie og Sebastian ikke helt som alle andre.

storybild

Julie Zangenberg i rollen som 'Sofie'. (Billede: SBS)

'Twilight' hittede, det samme gjorde ‘True Blood’. Men vil en mystisk eventyrfortælling om vampyr-lignende væsener også fungere på dansk? Ja, mener Kanal 5, der har serien ‘Heartless’ som sin næste store satsning.

- Der er ikke blevet gjort så meget ud af det overnaturlige i Danmark og slet ikke i serier, hvor vi er mere til det socialrealistiske. Det har været en super fed udfordring, siger Julie Zangenberg, der spiller hovedrollen Sofie.

- Jeg er selv Twilight-fan og rigtig glad for det overnaturlige. Serier som True Blood, Vampire Diaries og film som Matrix og Harry Potter, jeg er vild med det, uddyber hun.

Utryg i nattelivet: Julie Zangenberg hyrer livvagt
Utryg i nattelivet: Julie Zangenberg hyrer livvagt

Ligesom sin bror i serien, Sebastian, er hun afhængig af at suge livsenergi ud af andre mennesker for selv at overleve. Og Zangenberg er da også enig i, at det er noget helt andet, end man er vant til at se i ‘Borgen’, ‘Arvingerne’ og lignende danske hitserier.

- Den største udfordring undervejs har været at undgå, at det bliver latterligt. Det skal være realistisk, selv om det ikke er realistisk.

Zangenbergs frække trusse-jul
Zangenbergs frække trusse-jul

Seriens to hovedpersoner bliver stærkere, når de suger livsenergien ud af almindelige mennesker. Alligevel lever de ikke en tilværelse, som er misundelsesværdig.

- Det er lidt et junkie-liv. De er hele tiden på flugt og skal dække deres spor. Det er en ond skæbne at have, og det er endnu mere uretfærdigt, da det er noget, de er født med. Det må være forfærdeligt, siger Julie Zangenberg.

Serien har premiere den 28. april.

Julie Zangenberg i ny stor dramasatsning
Julie Zangenberg i ny stor dramasatsning

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Dansktoppens nye overraskende...
bt.dk
Hareide-kriger skadet før VM: Det,...
bt.dk
Annette Heick: Jeg hader at indrømme...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx