Af Fie West Madsen - 16/07-17 23:24

Ikonisk tv-serie laver markant ændring: Nu skal en kvinde spille hovedrollen for første gangIkonisk tv-serie laver markant ændring: Nu skal en kvinde spille hovedrollen for første gang

Den næste Doctor Who i den ikoniske britiske tv-serie af samme navn skal for første gang spilles af en kvinde - skuespillerinden Jodie Whittaker.

storybild

Den britiske skuespillerinde Jodie Whittaker bliver den første kvinde til at indtage rollen som Doctor Who i den ikoniske tv-serie.
(Billede: MAX NASH)

Det afslører BBC.

Hun indtager rollen efter Peter Capaldi, som stopper i rollen som Doctor Who til jul, og Jodie Whittaker bliver således den 13. skuespiller, der skal spille den populære tv-karakter i serien, der har kørt siden 2005 med skiftende hovedrolleindehavere. Udover en ny Doctor Who får serien desuden en ny hovedmanuskriptforfatter og producer i form af Chris Chibnall, der erstatter den nuværende Steven Moffat.

Jodie Whittaker selv er blandt andet kendt fra flere succesfulde tv-serier som krimien 'Broadchurch', der også har haft et publikum herhjemme, og den anmelderroste 'Black Mirror'. Nu glæder hun sig til at træde ind i Doctor Who-universet.

»Jeg er mere end spændt på at starte denne episke rejse - med Chris (Chibnall red.) og med alle Whovians (fans af serien Doctor Who red.) på denne planet. Det er mere end en ære at spille doktoren. Det betyder, at jeg på een gang skal huske alle, jeg plejede at være, men samtidig træde frem og omfavne alt det, doktoren står får. Håb. Jeg kan ikke vente,« siger Jodie Whittaker til BBC.

LÆS OGSÅ: Game of Thrones-skuespiller dør 36 år gammel

Det er den nye manuskriptforfatter og producer Chris Chibnall, der har besluttet, at den næste Doctor Who skal spilles af en kvinde, og han fortæller til BBC, at Jodie Whittaker var holdets førstevalg, fordi hun simpelthen lagde alle ned med en fremragende audtion på rollen.

»Jeg har altid vidst, jeg ville have, at den 13. doktor skulle være en kvinde, og vi er begejstrede over at have sikret os vores førstevalg. Hendes audition til rollen som doktoren blæste os bagover. Jodie er en efterspurgt, sjov, inspirerende, super-smart naturkraft og vil bringe masser af humor, styrke og varme til rollen. Den trettende doktor er på vej,« siger Chris Chibnall til BBC.

Før Peter Capaldi har skuespillere som Matt Smith og David Tennant tidligere spillet rollen som Doctor Who.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Kørende tog har slået gnister, der...
bt.dk
Opsigtsvækkende 'censur' i...
bt.dk
Skatteekspert: Fordel ved udbredt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx