Af - 24/04-16 19:56

5 grunde til at 'Game of Thrones' stadig er verdens største tv-serie5 grunde til at 'Game of Thrones' stadig er verdens største tv-serie

Kampen om jerntronen fortsætter i aften, når der er dansk premiere på sjette sæson af 'Game of Thrones'. Serie-ekspert Keld Reinicke kalder den stadig verdens største serie og giver dig fem grunde til fortsat at se med.

Bildstrecke im Grossformat »

- De fleste serier dør omkring sjette sæson. Så har man ligesom set det der skulle ses, men sådan er det ikke med 'Game of Thrones'. Fordi der er så mange karakterer og så meget uforudsigelighed i manuskriptet, formår serien stadig at holde sig frisk, og jeg så ingen begyndende svaghedstegn i sidste sæson, lyder det fra serie-ekspert Keld Reinicke, der her giver dig fem grunde til at det stadig er verdens største tv-serie:

Game of Thrones go home: 8-årig knægt skriver intense bøger
Game of Thrones go home: 8-årig knægt skriver intense bøger

1. Moderne Shakespeare


- Det er ikke bare en ridderserie med drager og mærkelige dværge. Det er samtidig storpolitik på flere niveauer og ligger sig op ad store dramaer som Shakespear.

2. Sex


- Serien har i flere år haft øgenavnet 'Game of bones', fordi der er så meget sex. I USA må man normalt ikke vise så meget nøgenhed, men på HBO må man godt, og det gør de en stor dyd ud af, hvilket jeg ikke tror gør noget dårligt for seriens popularitet.

Winter is coming: Her falder sneen over Danmark
Winter is coming: Her falder sneen over Danmark

3. Uforudsigelighed


- Normalt ved du, at hvis hovedpersonen dør, så har du ingen serie, så det hele bliver ret forudsigeligt. I 'Game of Thrones' er der så mange forskellige hovedpersoner, at alle kan finde en karakter at have som sin yndling. Det gør serien utrolig bred og uforudsigelig. Du ved aldrig, hvornår din yndlingskarakter dør.

4. International cast


- Man har bevidst valgt at caste skuespillere fra hele verden. For eksempel har vi flere danske skuespillere med. Det er super fedt og overskudsagtigt og fra et pr-mæssigt synspunkt, er det genialt. Jo, flere lande, der har skuespillere med, jo mere omtale får du.

Wauw: 'Game of Thrones'-babe viser helt ny side på magasincover
Wauw: 'Game of Thrones'-babe viser helt ny side på magasincover

5. Dyr produktion


- Game of Thrones er den serie i verden, hvor man bruger flest penge på specialeffects. Vi skal op i de store film som 'Star Wars' og 'Avengers' for at nå samme tekniske niveau. De har et helt særligt budget bare til at lave drager.

Der er premiere på sæson 6 kl. 3 i nat, dansk tid på HBO.com.

LÆS OGSÅ: Game of Thrones-chok: Så få afsnit er der tilbage

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx