Af KRISTIAN DAM NYGAARD - 31/01-17 17:35

'Man kan nemt føle sig helt vildt misforstået''Man kan nemt føle sig helt vildt misforstået'

INTERVIEW: Anmelderne hader dem, publikum kan ikke få nok. Torsdag har makkerparret Mick Øgendahl og Rasmus Heide biografpremiere på filmen 'Alle for tre'.

storybild

”Hvis jeg nogensinde gik på kompromis med en film for at tækkes nogle anmeldere, og det så var min sidste film, så ville jeg fortryde det resten af mit liv. Jeg synes i al ydmyghed, at vi med treeren er lykkedes med ting, som ikke fungerede i de to første, så jeg er super spændt på at se, hvordan den bliver taget imod.”

Efter publikumssucceserne ’Alle for én’ og ’Alle for to’, der til sammen har solgt over 750.000 billetter i biografen, er instruktør Rasmus Heide klar med treeren ’Alle for tre’, der endnu engang har de småkriminelle brødre Ralf (Mick Øgendahl) og Timo (Rasmus Bjerg) i hovedrollerne.

Rasmus Heide har ligesom med de to første film arbejdet to et halvt år på filmen, som han nu sammen med Mick Øgendahl turnerer hele Danmark rundt for at promovere.

”Det er super fedt, at alle skuespillerne fra de to første film gad være med igen. Der har været god energi hele vejen rundt,” fortæller Rasmus Heide, der efter en økonomisk kamp med især den første film nyder godt af endelig at have fået fuld opbakning fra producenterne.
”Da vi lavede ’Alle for én’, fik vi adskillige nej’er fra DFI (Det danske filminstitut, red.) og måtte hele tiden lave om på manuskriptet for at få pengene til at gå op. En aften vi var færdige med at optage en scene i Aarhus, måtte jeg simpelthen bede Mick Øgendahl om at fjerne 18 sider fra manus, for der var ikke råd til at lave det hele.”
Mick Øgendahl ryster grinende på hovedet.
”Efter at de to første film blev kommercielle succeser, er vi blevet mødt af langt færre korslagte arme. Hvilket jo selvfølgelig er helt forståeligt, for det er en kommerciel industri, og pengene skal jo løbe rundt.”
’Alle for’-serien ligger i den folkelige ende af film-spektret, hvor publikum klasker sig på lårene, mens anmelderne overordnet ikke fatter en skid. Rasmus Heide og Mick Øgendahl ruster sig til en ny omgang kritiske anmeldelser.
”Man kan nemt føle sig helt vildt misforstået,” lyder det fra Rasmus Heide.
Mick Øgendahl bryder ind:
”Det er jo meget simpelt. Når anmelderne giver dig gode anmeldelser, har de forstået dig fuldt ud, når de giver dig dårlige, er de nogle kæmpe idioter. Nu er vi så spændte på, om de har forstået det, eller om de er nogle kæmpe idioter, haha.”

Han tilføjer:

”Jeg har tidligere fået skudt i skoen, at jeg har langet ud efter anmelderne. Det gjorde jeg ikke. Jeg langede ud efter den måde, de udtrykte sig på. En anmeldelse er en forbrugervejledning, og nogle gange bliver anmeldere så vrede og perfide, at du efter at have læst anmeldelsen stadig ikke aner, hvad filmen handler om. Det duer jo ikke. Men altså, vi har fået andre menneskers penge at lege med, så derfor er det fuldt ud berettiget, at der er mennesker, der bliver sat til at vurdere, hvad vi har brugt pengene på.”
Den forrige film ’Alle for to’ blev forleden genudsendt på TV2, hvor lige under en halv million så med. I Danmark kan filmserier på tre film og derover tælles på en hånd og adspurgt, hvad det er for en guldåre, de har ramt lyder buddet:

”Jeg tror, vi repræsenterer den almindelige dansker. Vi er jo med folket, hvilket jo er en ret dansk tradition, der går helt tilbage til Fy og Bi og i nyere tid med Olsen Banden, der handler om manden på gulvet, der bliver kanøflet af magthaverne,” vurderer Mick Øgendahl.
Rasmus Heide sammenligner filmene med klassiske komedier som man af ren tradition ser igen og igen.
”Krimier og dramaer kan man godt få følelsen af at den har jeg set og så er der ikke behov for at se den igen. Med komedier er det noget helt andet. Hver jul skal jeg jo se ’Alf’ med Will Ferrell og ’The Grinch’ med Jim Carrey. Det er bare altid fantastisk at vende tilbage til.”
Er I allerede i gang med en ’Alle for fire’?

”Nej,” lyder det hurtigt fra Rasmus Heide. Mick Øgendahl tilføjer:
”Jeg er ikke uddannet manuskriptforfatter, så jeg kan ikke bare trampe en historie op af jorden. Nu må vi se.”

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mens du sov: Forrygende Norge slår...
bt.dk
Iskold nat: Her skal du passe ekstra...
bt.dk
Kæmpe katastrofe på vej for dansk...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Stephanie...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx